Otkriveno što se događalo neposredno prije no što je manijak u Tribunju ubio djevojku. Mještani ga već snimili kako šmrče drogu

U Tribunju malo tko želi javno reći o kakvoj je osobi riječ, osim da je dugogodišnji ovisnik o teškim drogama

18.12.2023., Sibenik - Na Zupanijski sud prepracen vozac koji je automobilom u Tribunju naletio na djevojku na nogostupu koja je od zadobivenih ozlijeda preminula. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku policija je u ponedjeljak podnijela kaznenu prijavu protiv 57-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala 19-godišnja djevojka u Tribunju kod Šibenika.

Riječ je o prometnoj nesreći koja se dogodila proteklog vikenda dok je kriminalističkom istragom utvrđeno da je vozač u trenutku nesreće bio pod utjecajem droga i da je vozio bez važeće vozačke dozvole.

Uz njega su u vozilu bila još dvojica muškaraca, 22-godišnjak i 18-godišnjak, protiv kojih je također podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo pomaganja počinitelju. Sva trojica osumnjičenih predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave u Šibeniku, doznaje se iz policije.

Bježali od policije uoči tragedije

Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo nakon što je 57-godišnjak izgubio nadzor nad vozilom uslijed neprilagođene brzine kretanja i uvjetima na cesti te je naletio na 19-godišnju djevojku, koja je od siline udara i zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, trojica muškaraca su bili u bijegu od policije uoči same tragedije. Uslijed bijega je 57-godišnjak izgubio kontrolu nad vozilom i pregazio nesretnu djevojku. Muškarci su potom napustili mjesto nesreće, dok su policajci prekinuli potjeru i pokušali pomoći djevojci. Nažalost, nije joj bilo spasa.

Za ovakvu vrstu zlodjela zakon je jasan. Ako se 57-godišnjem vozaču dokaže sve što mu se stavlja na teret, maksimalnu kaznu koju mu sud može izreći je 15 godina zatvora.

Snimljen kako šmrče drogu

Muškarac za kojeg se sumnja da je bio vozač otprije je poznat policiji. Kako je objavljeno u Dnevniku Nove Tv, prije manje od mjesec dana uhićen je s većom količinom različite vrste droge, no on je početak procesa za trgovinu drogom čekao na slobodi.

U Tribunju malo tko želi javno reći o kakvoj je osobi riječ, osim da je dugogodišnji ovisnik o teškim drogama skandaloznog ponašanja, piše 24 sata.

Mještani imaju video s lokalne fešte na kojemu se 57-godišnjak javno drogira i slaže crte na klupici s istomišljenikom. Ne smeta im što se nekoliko metara dalje od njih nalaze maloljetnici. I sad je opet najvjerojatnije bio na koncertu u mjestu, koji je organiziran povodom Adventa. Ondje je bila i nesretna djevojka.

‘Bio je kao avion na koncertu’

“On je već bio ‘kao avion’ na tom koncertu, a policija ga je pratila. U toj bježaniji on je pokupio djevojku na nogostupu i nastavio dalje. Kilometar od mjesta nesreće ostavio je automobil i uspio bježati još gotovo pola dana policiji”, govore Tribunjci.

Načelnik općine Tribunj Marko Grubelić proglasio je Dane žalosti od 18. do 20. prosinca zbog tragične pogibije mlade djevojke te su otkazana sva događanja.

“U suosjećanju prema obitelji najmanje je što smo mogli je otkazati sve javne manifestacije do kraja godine. Otišla je jedna od nas, tuga i bol su neopisivi”, poručio je Grubelić.