Ovaj dječak je deveti rođendan dočekao kao talac u Gazi. Ovo je trenutak kada ponovno ugleda tatu

Hamas je oteo i dječakovu mamu, baku i djeda

FOTO: Twitter

Prvi izraelski taoci koje je jučer oslobodio Hamas susreli su se sa svojim obiteljima, nakon što su u Gazu odvedeni još 7. listopada. Među njima je i 9-godišnji Ohad Munder koji je nakon šest tjedana neizvjesnosti konačno ugledao tatu.

Na dirljivoj snimci koju je objavio izraelski dječji medicinski centar Schneider, vidi se kako dječak trči niz hodnik u zagrljaj tati. Tata ga hvata u čvrsti zagrljaj i poljubi u obraz.

Dječakova mama Karen, koju je Hamas također oteo pa oslobodio, na snimci grli ostale članove obitelji. Karen Munder i njezin sin bili su u posjeti njegovoj baki Ruthy kada su svo troje oteti. Dječakova baka je također oslobođena u razmjeni za palestinske zatvorenike, dok je njegov djed, smatra se, još uvijek u zatočeništvu, javlja Sky.

Čeka se oslobađanje još talaca

Maleni Ohad je deveti rođendan dočekao u zarobljeništvu i jedan je od četvero izraelske djece koju je Hamas oslobodio.

Hamas je 7. listopada, kada je izveo iznenadni napad na Izrael, oteo 240 ljudi. Na prvi dan primirja, ta je palestinska islamistička organizacija oslobodila 24 talaca, a Izrael je iz svojih zatvora pustio 39 palestinskih žena i tinejdžera. Očekuje se da će danas biti pušteno još 14 izraelskih taoca u zamjenu za 42 Palestinaca pritvorenih u Izraelu.

Društvenim mrežama šire se i snimke ujedinjenja mladih Palestinaca s njihovim roditeljima.