Ovako izgleda lice turskog nogometnog suca koji je nakon utakmice dobio šakom u glavu. Napadač: 'Samo sam ga ošamario'

Sudac je pušten iz bolnice, kaže da mu je predsjednik kluba prijetio smrću

ANKARA, TURKIYE - DEC 13: Turkish football referee Halil Umut Meler, who was physically attacked following the Turkish Super Lig match between MKE Ankaragucu and Caykur Rizespor, is being discharged from hospital after completed his treatment, on December 13, 2023 in Ankara, Turkiye. Betul Abali / Anadolu (Photo by Betul Abali / ANADOLU / Anadolu via AFP)
FOTO: Anadolu via AFP

Halil Umut Meler, 37-godišnji napadnuti turski nogometni sudac, napustio je bolnicu gdje je primljen nakon što je bio žrtva fizičkih napada odmah nakon prvenstvene utakmice Ankaragucua i Rizespora.

U ponedjeljak navečer Meler je primljen u bolnicu nakon što je primio žestoki udarac u glavu od strane predsjednika Ankaragucua Faruka Koce, a dok je ležao na travnjaku dobio je još nekoliko udaraca po tijelu, vrlo vjerojatno od navijača koji su također utrčali na travnjak.

U međuvremenu je predsjednik nogometnog kluba Koce pritvoren pod optužbama za nanošenje tjelesnih povreda službenoj osobi. Predsjednik turskog prvoligaša naknadno se ispričao sucu i sportskoj zajednici zbog svog ponašanja, ali je i naveo kako je sucu zadao “tek šamar”.

Anadolu via AFP

Neće biti prave stanke u prvenstvu

Sudac Meler tužiteljima je naveo da mu je Koce uz zadani udarac šakom u glavu prijetio kako će ga ubiti, kao i ostale službene osobe na susretu.

Čelnici turskog nogometnog saveza najavili su novi sastanak tijekom srijede po pitanju nastavka prvenstva koje su u srijedu prekinuli na neodređeno vrijeme. Izvjesno je kako prave stanke u prvenstvu neće ni biti, ali je pitanje kakve će se sve kazne dodijeliti za ovaj veliki izgred.