Ovo morate vidjeti: Blinkena snimili u trenutku kad je Biden kineskog predsjednika nazvao diktatorom

Urnebesnu snimku teško je prestati gledati

FOTO: Twitter

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u srijedu da još uvijek vjeruje kako je kineski predsjednik Xi Jinping diktator. Sudeći po izrazu lica njegovog državnog tajnika, Antonyja Blinkena, ta izjava mu nikako nije sjela.

Naime, Biden je izjavio nakon upita novinara, a nakon sastanka s Xijem do kojeg je došlo ovih dana. “Gledajte, on je diktator u smislu da je on tip koji vodi zemlju koja je komunistička. To je oblik vladavine koji je u potpunosti drugačiji od našega“, kazao je Biden novinarki CNN-a MJ Lee koja je postavila pitanje.

Blinkenova namrštena faca

“U svakom slučaju napravili smo napredak“, kazao je govoreći o sastanku. Biden je na pitanja odgovarao s pozornice, ispred publike, a u prvom redu bio je njegov državni tajnik.

Osim Bidena, kamere su snimile i Blinkena te izraz lica koji je napravio kada je Biden kazao da Xija i dalje smatra diktatorom. Blinken je naglo uzdahnuo i namrštio se te jasno pokazao što misli o Bidenovom odgovoru. Kako je to izgledalo pogledajte u videu koji je objavio CNN, a koja se proširila Twitterom: