Ovome nema kraja. Osuđeni obiteljski nasilnik svoju žrtvu zlostavljao i iz zatvora, žena završila na policiji, prijetili joj pritvorom

Bivši partner koji joj je sada poslao policiju prije godinu i pol dana zatočio ju je u stanu, prijetio joj i uhodio je

FOTO: Dnevnik Nove TV screenshot

Žrtvu obiteljskog nasilja njezin bivši partner, koji se nalazi u zatvoru, prijavio je da mu prijeti oružjem, zbog čega joj je na vrata pokucala policija, javlja Dnevnik Nove TV. Govoreći o ovoj bizarnoj situaciji, žrtva je kazala da je nasilnik prijavu očito nedavno poslao.

“Nije priložio nikakav dokaz o tome niti mi je rečeno kad su se te prijetnje dogodile i prema tome, bila sam pozvana u policijsku stanicu na obavijesni razgovor”, ispričala je. Bivši partner koji joj je poslao policiju, prije godinu i pol dana zatočio ju je u stan s djecom, a ranije joj je, prema njenim navodima, prijetio pištoljem te je pratio.

Doživjela traumu zbog pretresa

Kaže da je zbog policijskog postupanja sada doživjela dodatnu traumu. Tvrdi da joj je inspektor rekao kako će je, ako ne pristane dobrovoljno na pretres stana, morati privesti i zadržati u pritvoru sve dok ne dobije nalog državnog odvjetnika za pretresom.

“Povrijedilo me to što se vrši pretres tu nad plišanim igračkama, dječjim stvarima za školu, da bi se dokazalo da nakon svega što mi je priredio u zadnje tri godine, da zapravo ja nisam ta koja posjeduje vatreno oružje”, kazala je.

Nasilnik kršio mjere približavanja

Dodaje i kako te institucije nisu bile toliko promptne kada je njoj trebala zaštita od nasilnika koji je, kako je kazala, kršio mjere zabrane približavanja, a policija je nije ni obavijestila kad je izlazio iz istražnog zatvora.

“A kad se radilo o tome da je on meni prijetio pištoljem i kad sam ih u više navrata upozoravala da je pištolj sakrio, znači nisu napravili tad pretres na lokaciji na kojoj su ga zatekli”, ispričala je.

Tužiteljstvo: ‘Nismo zlostavljači’

Sve te institucije naziva produženom rukom zlostavljača, tvrdeći kako nasilnik ima “njihovu podršku da me se dalje bez prestanka zlostavlja”, te smatra da to može trajati u nedogled. Iz Državnog odvjetništva za Dnevnik Nove TV poručili su da ne sudjeluju u zlostavljanju, već da su prema zakonu naložili policiji da provjere navode nasilnika.

Policija kaže da su proveli radnje na zahtjev tužiteljstva te da im je cilj bio otkloniti sumnju sa žrtve koju je prijavio osuđeni nasilnik. No, ona strepi od novog maltretiranja te od njegova izlaska iz zatvora iduće godine.