Pedofil uhićen u Londonu nakon skoro 30 godina u bijegu. Skrivao se na Tajlandu

Jednom od najtraženijih bjegunaca u Velikoj Britaniji određen je pritvor i uskoro bi se trebao pojaviti pred sudom u Chesteru

FOTO: screenshot X

Richard Burrows, 80-godišnjak koji je bio u bijegu 27 godina, uhićen je u zračnoj luci Heathrow, nakon što se u četvrtak s Tajlanda vratio u London, priopćila je policija. Jednom od najtraženijih bjegunaca u Velikoj Britaniji određen je pritvor i uskoro bi se trebao pojaviti pred sudom u Chesteru, piše Sky News.

Burrowsu se gubi svaki trag u prosincu 1997., kada se nije pojavio na sudu kako bi se suočio s optužbama za seksualno zlostavljanje djece koje se, prema optužnici, dogodilo o između 1969. i 1971. godine. Neke od zločina navodno je počinio u dječjem domu u Congletonu, a druge u West Midlandsu.

“Naša odlučnost da lociramo Burrowsa nije posustala tijekom proteklih 27 godina i njegovo uhićenje označava značajan korak naprijed u ovom slučaju”, rekla je detektivka Eleanor Atkinson.

‘Nadam se da je ovo i upozorenje’

“Također se nadam da je njegovo uhićenje i upozorenje svim drugim traženim osumnjičenicima – bez obzira koliko se dugo skrivali, pronaći ćemo vas i bit ćete uhićeni”, dodala je.

Duncan Burrage, službenik za međunarodnu vezu Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala na Tajlandu, rekao je: “Koristeći našu međunarodnu mrežu i blisku suradnju s kolegama iz policije Cheshirea, uspjeli smo pronaći bjegunca koji se dovodi u vezu s iznimno ozbiljnim optužbama.”

Telegraph piše da je Burrows radio kao voditelj izviđača te da je optužen po 11 točaka.