Petar Vlahov komentirao hit video iz Izraela: 'Volim šalu, ali sad mi baš i nije do smijeha'

HRT-ov reporter je objasnio i zašto nije imao pancirku

FOTO: Screenshot HRT

HRT-ov reporter Petar Vlahov našao se u nemilosti korisnika društvenih mreža zbog svog jučerašnjeg televizijskog javljanja iz južnog Izraela nakon, kako je izvijestio, raketnog napada Hamasa zbog kojeg je snimljen kako iz poluležećeg položaja sa šljemom na glavi opisuje situaciju.

U kadru iza njega vidljive su dvije žene, od kojih jedna uniformirana, kako stojeći i naizgled ležerno tipkaju po mobitelima što je nekima na društvenim mrežama poslužilo kao argument za zbijanje šala na reporterov račun. On je u razgovoru za Jutarnji rekao kako se inače voli našaliti, ali da mu zbog ove konkretne situacije o kojoj je izvještavao nije do smijeha.

“Ovdje u Izraelu bjesni grozni rat i stvarno mislim da bismo svi zajedno, pogotovo mi koji smo takvu strahotu preživjeli i na našim prostorima, trebali imati više sućuti prema žrtvama, prema ubijenima i ranjenima”, rekao je.

‘Slika ne pokazuje pravo stanje stvari’

Vlahov misli kako se u takvoj situaciji neukusno sprdati na račun ekipe koja izvještava s ratišta. “Fotografija koja je zaživjela na društvenim mrežama u nas izrezana je iz kompletnog televizijskog izvještaja i doista ne pokazuje stvarno stanje stvari”, rekao je Vlahov.

Vlahov je na glavi imao šljem, ali ne i pancirku s natpisom “press” kakvu inače nose novinari na ratištu. Objasnio je i zašto.

“Putem smo svjedočili iznenadnom raketnom napadu. Nije da će Hamas najaviti da ispaljuje rakete nego ti samo grune iznad glave. Nije bilo vremena da navučem i pancirku, zato je nisam nosio”, rekao je Vlahov koji je s HRT-ovom ekipom trenutno u Tel Avivu.