Pijani Hvarani degutantno vrijeđali Bošnjakinju, mahali nožem i spominjali Srebrenicu. Pritvoreni su

Ženi porijeklom iz BiH rekli su: 'Je**li smo ti mater i oca u Srebrenici, je**t ćemo i tebe'

11.12.2023., Grad Hvar - Zimska vecer u Gradu Hvaru.  Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Dvojica alkoholiziranih Hvarana koji su u četvrtak vrijeđali muslimanke idu u zatvor na 14 dana, piše Dalmatinski portal. Riječ je o 56- godišnjaku i šest godina mlađem muškarcu koje policija sumnjiči da su u Hvaru narušavali javni red i mir kada i prijetili grupi žena okupljenih kod adventskih kućica.

Pritom je 50-godišnjak držao nož i jednoj od okupljenih žena, porijeklom Bošnjakinji, uputio degutantne prijetnje, poput: “Je**li smo ti mater i oca u Srebrenici, je**t ćemo i tebe”, prenosi lokalni portal.

Situaciju je pokušao smiriti muškarac koji se zatekao u blizini, ali ga je 50-godišnjak udario u glavu. Potom je vrijeđao policajce koji su stigli na intervenciju govoreći im da su “glupe pandurčine”.

Sve negiraju, odbili alkotest

Policija je protiv 50-godišnjeg I. M. podigla optužni prijedlog za remećenje reda i mira, vrijeđanje policije te prekršaj članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije. Drugookrivljenik, 56-godišnji F. Č. tereti se za remećenje reda i mira te prekršaj Zakona o nabavi oružja.

Obojica negiraju optužbe, a odbili su i alkotest. Sutkinja ih je odlučila poslati u zatvor na dva tjedna, a postupak će se nastaviti. Optužnim prijedlogom zatraženo je da se okrivljenici kazne novčano i kaznom od trideset dana zatvora.