Podstanarka iz pakla unajmila luksuznu kuću pa 570 dana odbijala platiti najam. Očajnog vlasnika onda je tužila

Vlasniku kuće u Los Angelesu Saši Jovanoviću je najamninu prestala plaćati u travnju prošle godine

FOTO: Privatni album

Otprilike 570 dana pravne bitke, 60.000 dolara neplaćene stanarine i policijska pratnja – sve to bilo je potrebno da se 55-godišnja Elizabeth Hirschhorn iseli iz luksuzne nekretnine u Los Angelesu koju je unajmila preko Airbnbija, piše Business Insider. Tako barem tvrdi odvjetnik stanodavca, 61-godišnjeg Saše Jovanovića.

Žena, koju je odvjetnik prozvao “podstanarkom iz pakla” prvotno je u najmu trebala ostati pola godine, no problemi su počeli otprilike nakon pet mjeseci – kada je zatražila popravak električnih roleta. Kada ih je je stanodavac došao popraviti, primijetio je plijesan u kupaonici koje ranije nije bilo, prenosi Los Angeles Times.

Želio je to sanirati pa je stanarki, kaže, ponudio ostanak u hotelu dok se popravci ne obave, ali ona je to navodno odbila. U travnju prošle godine prestala je plaćati najamninu. Potom je kontaktirala istražitelja koji se bavi stambenim pitanjima, Pedra Gonzalesa, navodeći da je se uznemirava i prijeti iseljenjem.

Tražila 100.000 dolara da se iseli

Nakon mjeseci prepucavanja i odbijanja Elizabeth Hirschhorn da napusti nekretninu u luksuznoj četvrti Brentwood, došlo je do pokušaja nagodbe. Hirschhorn je navodno od stanodavca tražila 100.000 dolara kao naknadu za iseljenje. Jovanović je to odbio, a potom su se međusobno tužili.

Naposljetku, prošloga petka u pratnji policije, Hirschhorn je spakirala svoje stvari i otišla iz stana. “Napokon sam vratio svoju nekretninu. Laknulo mi je, imao sam tako miran vikend nakon što je otišla”, izjavio je stanodavac.

Elizabeth Hirschhorn uselila je u njegovu nekretninu u rujnu 2021. Gostinjska kuća uključivala je bazen i krovni teniski teren. Njezin je dugoročni boravak putem Airbnba trebao završiti u travnju 2022., ali, prema Jovanoviću, odbila je iseliti. Od tada, dakle, nije plaćala ni najam.

‘Otišla je zbog uznemiravanja’

Međutim, sudac u Los Angelesu, pozivajući se na gradske zakone o zaštiti od iseljenja, rekao je da je ne može prisiliti da ode. Također, njezini odvjetnici tvrdili su da stanodavac nije imao potrebnu uporabnu dozvolu za gostinjsku kuću, tako da ona nije ni morala plaćati najamninu.

Kako su rekli za Insider, njihova klijentica nije napustila nekretninu uz policijsku pratnju niti je ikada odbila platiti najamninu. Umjesto toga, kažu, “odlučila je otići na drugu lokaciju zbog snažnog uznemiravanja od strane stanodavca, uključujući lažne priče i naslove koje je plasirao u medije”.

Također, odvjetnica Amanda Seaward tvrdi da Hirschhorn nije tražila 100.000 dolara za iseljenje.