Pohvatani mlađahni banditi iz Zagreba. Provaljivali u aute, plaćali tuđim karticama, jedan je i nabavio kalašnjikov

Razotkriveni odgovorni za niz provala, krađa i prevara na Trešnjevci

23.12.2022., Velika Gorica - Na Zupanijski sud u Velikoj Gorici priveden je Josip Medaric Cubo koji je 12. prosinca pokusao zgaziti i ubiti policajca u Novom Cicu. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Trojica mladića u dobi od 20, 21 i 19 godina osumnjičeni su da su pojedinačno ili zajedno počinili ukupno 35 kaznenih djela krađa, teških krađa, računalnih prijevara i nedozvoljenu uporabu tuđih osobnih podataka, javlja zagrebačka policija.

Osim toga, četvrti muškarac u dobi od 28 godina osumnjičen je za posjedovanje oružja. Policija navodi da je od rujna do prosinca prošle godine na području Trešnjevke provaljivao u otključane i zaključane automobile i iz njih krao sve čega se mogao domoći – novčanike, torbice, dokumente, novac i drugo.

S ukradenim predmetima bi pobjegao. Ukradene bankovne kartice je koristio na području Zagreba, a često je njima plaćao i taksi. Pojedine krađe počinio je sam dok je druge počinio s ostalima.

Ukrali teretno vozilo

Mladići u dobi od 20 i 21 godinu su krajem studenoga ukrali teretno vozilo Renault Master zagrebačkih registarskih oznaka. Provalili su u vozilo, ušli u tovarni prostor i tamo ukrali razni alat poput akumulatorske bušilice, brusilice te odvijače i slično ukupne vrijednosti oko 1600 eura.

Uz to je 20-godišnjak s još jednom nepoznatom osobom sredinom prosinca provalio u automobil Audi A6 zagrebačkih registarskih oznaka. Iz automobila su ukrali novčanik s dokumentima, novcem, bankovnim karticama i ostalim pa pobjegli.

Sva trojica – 20-godišnjak, 21-godišnjak i 19-godišnjak su sredinom prosinca provalili u automobil Volkswagen Taigo i iz njega ukrali novac i sunčane naočale.

Plaćali tuđim karticama

U više navrata su 20-godišnjak i osoba koju policija još uvijek traži tuđim bankovnim karticama plaćali robu i usluge poput taksi prijevoza, a vlasnike kartica su oštetili za oko 3500 eura. Osoba za kojom je u tijeku potraga je iskoristila tuđe osobne podatke kako bi na internetskoj stranici teleoperatera naručila mobitel.

Uređaj nije nikad isporučen jer je pogreškom zaboravio promijeniti adresu pa je mobitel dostavljen vlasniku kartice koji ga je vratio teleoperateru. Ukupna materijalna šteta koju su zajedno počinili iznosi oko 10.000 eura. Po dovršenoj istrazi, osumnjičeni su pritvoreni.

Tijekom istrage, policija je doznala da je 28-godišnjak nabavio automatsku pušku kalašnjikov koju je skrivao na adresi boravišta zbog čega će biti kazneno prijavljen. Policija nastavlja istragu ovih kaznenih djela i potragu za osobom koju još nisu uhvatili.