Policija objavila detalji nesreće: vozač s 1,58 promila u Ilici pribio radnika Čistoće uz kamion, obojica su ozlijeđena

Nesretnog čistaća koji je radio svoj posao morali su spašavati vatrogasci

13.11.2023.,Split-Zbog obavljanja ocevida nakon prometne nesrece koja se oko 19 i 15 dogodila na Mazuranicevu setalistu priji krizanja sa ulicom Domovinskog rata kojom prigodom je motorkotac naletio na pjesaka cesta je zatvorena za promet. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Policija je objavila detalje teške prometne nesreće koja se noćas dogodila u Zagrebu. “Oko 1.25 sati, 47-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.58 g/kg u organizmu upravljao osobnim automobilom marke Opel zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se sjevernom kolničkom trakom Ilice u smjeru zapada”, javljaju iz PU zagrebačke, te nastavljaju:

“Dolaskom do kućnog broja 334, nije prilagodio brzinu kretanja te je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio teretnog vozila komunalnog poduzeća marke Iveco zagrebačkih registarskih oznaka kao i na 58-godišnjeg zaposlenika koji se nalazio na stražnjoj stepenici teretnog vozila”.

Kamion imao upaljena svjetla

Kamion je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen radi utovara otpada, i imao je uključene pokazivače smjera i rotaciona svjetla.

“U prometnoj nesreći 58-godišnjak je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici sestre milosrdnice, dok je 47-godišnjak lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh”, zaključuje policija.

Vozač Opela pao alkotest

Kako je ranije objavio Jutarnji list a prenio Telegram, radnik Čistoće Mijo M. skupljao je smeće kada se u njega zabio vozač Opel Astre i prikliještio ga uz kamion Čistoće. Čovjeka zarobljenog između auta i kamiona morali su spašavati su vatrogasci. Noga mu je teško stradala nastradala u nesreći.

Vatrogasci su morali ispustiti gume na vozilu i potom ga poduprijeti hidrauličnim alatom kako bi nesretnog radnika, koji je bio u stravičnim bolovima, izvukli te predali djelatnicima Hitne.

Krivac za nesreću je vozač Opela, koji je pao alkotest. Odveden je u postaju na trežnjenje, nakon kojeg ga čeka kaznena prijava.