Policija konačno razotkrila tko je ubio Ukrajinca usred Slavonskog Broda. Osumnjičeni je upravo priveden na ispitivanje

Ubojica je ranije priveden s još tri državljana Ukrajine, koja su puštena na slobodu

25.04.2024., Slavonski Brod - Privodjenje drzavljanina Ukrajine osumnjicenog (22) za ubojstvo sunarodnjaka. Nakon saslusanja u Zupanijskom drzavnom odvjetnistvu osumnjicenik ce biti izveden pred suca istrage u Zupanijski sud Slavonski Brod.  Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Policajci PU brodsko-posavske rasvijetlili su slučaj ubojstva 47-godišnjeg radnika iz Ukrajine u Slavonskom Brodu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je utvrdila da je Ukrajinca ubio njegov 22-godišnji sunarodnjak.

Ubojica je ranije priveden s još tri državljana Ukrajine, koji su pušteni na slobodu jer ih se ne dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Policijski službenici su 22-godišnjaka sinoć u 21 sati uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske.

Osumnjičeni za ubojstvo Ukrajinca Ivica Galovic/PIXSELL

‘Tamo živi više stranaca’

Podsjetimo, tijelo ubijenog Ukrajinca pronađeno je u utorak u apartmanu u centru Slavonskog Broda. Iz policije su potvrdili da je riječ o stranom državljaninu, 47-godišnjem Ukrajincu. On je, kao i njegovi sunarodnjaci koji su bili privedeni, stigao u Hrvatsku početkom godine.

Žena koja živi u ulazu do kuće u kojoj je pronađeno tijelo kazala je za 24sata da ne zna što se dogodilo. “Nismo bili kod kuće, ali znam da u tom ulazu živi više podstanara, stranaca”, kazala je.

“Prolazio sam biciklom oko 13.30 sati i iz haustora se čula vika i galama, viknuo sam što se derete… Očito me nisu razumjeli, nastavio sam dalje svojim putem”, ispričao je za list jedan Brođanin.