Policijski tim usred noći po Nedelišću lovio naoružanog muškarca. Kad su ga svladali, otkrili su da je jurišna puška obična igračka

Pronađen je sat vremena nakon što su ga policajci zamijetili u mraku

05.02.2022., Kastela - Policija je na podrucju Malacke na Kozjaku iznad Kastel Starog pronasla mrtvog muskarca. Sumnja se da je rijec o ubojstvu, a jedan muskarac je uhicen. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Prometni policajci u petak su oko 2 sata u Nedelišću, točnije u Štamparskoj ulici, uočili nepoznatog muškarca s puškom u ruci. S obzirom da je bio mrak, odmah su ga izgubili iz vida pa su pozvali pomoć.

Međimurska policija priopćila je da je u kratkom vremenu oformljen tim policijskih službenika Interventne jedinice policije i drugih službenika koji su krenuli u potragu za naoružanim muškarcem. Nešto prije 3 sata u Uskoj ulici, kroz prozor jedne od obiteljskih kuća, na ulicu je iskočio muškarac s puškom u ruci i počeo prijetiti policajcima. Prema njima je okrenuo pušku i repetirao ju.

Prisebnom reakcijom policijski službenici uspjeli su uz primjenu sredstava prisile svladati muškarca. Uhićen je i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje gdje je utvrđeno da se radi o 28-godišnjaku.

Imao pušku za Airsoft

Očevidom s mjesta događaja izuzeta je Airsoft puška, model M4 A1 Carabine, kalibra 6 milimetara. Iz policije kažu da se radi ”o iznimno kvalitetnoj replici američke jurišne puške koja je posebno prilagođenoj bliskoj borbi i borbi unutar objekata”. ”Takva puška svojim vanjskim izgledom nimalo ne odudara od originala”, dodaju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom utvrđeno kako je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu te je uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.