Potraga ušla u peti dan. Policija odvela Dankinu majku na mjesto na kojem je djevojčica zadnji put viđena

Potraga za Dankom Ilić, dvogodišnjakinjom iz srpskog grada Bora, a koja je nestala na području Banjskog Polja, ušla je u peti dan

FOTO: AFP/Ilustracija; Privatni album

Potraga za Dankom Ilić, dvogodišnjakinjom iz srpskog grada Bora, a koja je nestala na području Banjskog Polja, ušla je u peti dan.

Srpska policija je u sklopu istrage obavila brojne informativne razgovore s članovima obitelji, poznanicima i mještanima, a kako pišu tamošnji mediji istražitelji su jučer s Dankinom majkom otišli na mjesto na kojem je djevojčica zadnji put viđena.

Dodaju kako je to učinjeno kako bi majka još jednom opisala sve detalje tog kobnog dana u Banjskom Polju. Napravljena je rekonstrukcija njihovog kretanja, dok policija provjerava sve informacije do kojih je došla.

Dirljiva očeva objava

Nakon što je pretražen teren u okolici, kuća i dvorište koje je bilo puno otpada, policija je jučer obavila i pretragu podzemnih tunela ispod naselja.

Jučer se oglasio i Miloš Ilić, otac nestale djevojčice. Na Instagramu je u story stavio njezinu fotografiju sa sklopljenim rukama u molitvi, bez riječi.

Zbog nestanka malene Danke koji je šokirao srpsku javnost, prvi put se oglasio sustav Pronađi me! koji je namijenjen za hitno obavještavanje javnosti u slučajevima nestanka djece i maloljetnika.

Priveden policajac

U četvrtak su u BiH uhićene tri muške osobe za koje se sumnja da su putem TikToka objavile kako su povezane uz nestanak djeteta. Oni su jučer pušteni da se brane sa slobode.

Dodajmo i kako je jučer priveden policajac iz policijske uprave Bor zbog odavanje informacija iz istrage o nestanku male Danke Ilić. Kako se navodi, policajac je bio podvrgnut poligrafskom testiranju na kojemu je pao.

Djevojčica Danka je nestala u utorak u 13:45. Ima smeđu kosu i oči, a visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinastozelenu jaknu, ljubičaste hlače i crne tenisice. Kosa djeteta bila je vezana u rep.