Predizborni očaj na djelu? Steve Wozniak stigao u Srbiju, sutra se sastaje s Vučićem. Dočekali ga jabukama

Je li plaćen za dolazak?

FOTO: AFP

Suosnivač Applea Steve Wozniak stigao je u Srbiju. Kako javlja Forbes Srbija, dočekao ga je potpredsjednik Vlade Srbije, ujedno i ministar financija, Siniša Mali.

Predstavio mu je izgradnju projekta Expo 2027. godine na kojemu će se održati istoimena izložba te mu uručio košaru organskih jabuka i repliku Dušanovog dinara iz 14. stoljeća, valute iz vremena srpskog cara Dušana.

Wozniak se sastao s predsjednicom Vlade, Anom Brnabić koja mu je predstavila razvoj tehnološkog i digitalnog sektora u Srbiji. Sastanku u Vladi su prisustvovali i ministrica znanosti i tehnološkog razvoja, Jelena Begović te ministar informiranja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Održava motivacijske govore

Wozniak će se sutra sastati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Sastanak će se održati u 11 sati, a nakon njega će Wozniak i Vučić dati izjavu medijima. Inače, Wozniak je, uz to što je suosnivač Applea, i profesionalni govornik.

Održava motivacijske govore na raznim događajima diljem svijeta. Forbes navodi da je moguće angažirati ga, a prema informacijama stranih medija, cijene njegovih nastupa kreću se od 75.000 do milijun dolara po nastupu. Zašto konkretno Wozniak dolazi u Srbiju kao i je li plaćen za dolazak još uvijek nije poznato.