Preminuo poznati australski chef Bill Granger (54), zvali su ga kraljem doručka i kumom avokado tosta

Preminuo je u bolnici u Londonu, baš na Božić. Grangerova obitelj nije objavila uzrok smrti

EDITORIAL USE ONLY. NO MERCHANDISING
 (4850349be)
Bill Granger
'Lorraine' ITV TV Programme, London, Britain. - 19 Jun 2015
FOOD -
Dad of three Bill Granger tells us what he'll be up to on Father's Day and cooks up the perfect meal for dads everywhere - his dad's favourite dish Spicy Prawns!,Image: 250355638, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY. NO MERCHANDISING, Model Release: no

Australski kuhar, Bill Granger, poznat i kao „kum avokado tosta“ je preminuo. Samouki kuhar iz Melbournea preminuo je u bolnici u Londonu na Božić u dobi od 54 godine. Uz njega su bile supruga i tri kćeri.

„Bit će zapamćen kao ‘kralj doručka’ koji je nepretencioznu hranu pretvarao u nešto posebno, okupano suncem“, objavili su na Instagramu. „Svima će jako nedostajati“; stoji u istoj objavi. Obitelj nije obznanila uzrok smrti, javlja BBC.

Izdao 14 kuharica

Grangerova karijera trajala je preko 30 godina, a on je za to vrijeme objavio 14 kuharica, imao je brojne televizijske emisije, otvorio je više od 12 restorana diljem svijeta i dobio je hrpu obožavatelja.

Sućut zbog njegove smrti izrazili su Hugh Jackman, ali i kulinarska legenda, Jamie Oliver. Žaljenje je iskazala i televizijska kulinarska zvijezda Nigella Lawson koja je kazala da je shrvana zbog njegove obitelji.

Počeo karijeru 1993.

Granger je karijeru počeo 1993. godine, javlja BBC. Tada se ispisao iz umjetničke škole kako bi otvorio svoj prvi restoran u Sydneyju, u vrijeme kada je imao samo 23 godine. Zvao se Bills i postao je poznat po jednostavnim jelima poput avokado tosta, palačinki s rikotom i maslacem od meda te po vrhunskoj kavi.

Njegova popularnost je nakon ovog restorana eksplodirala i Granger se počeo širiti na Japan, Koreju i London. Australski kuhar Darren Robertson poručio je nakon Grangerove smrti kako je on promijenio cijelu igru oko doručka.

Granger je dao intervju BBC-ju 2019. godine u kojemu je govorio o skromnim osnovama za svoje carstvo oko doručka. „Napravio sam ove nevjerojatne stvari, a sve je počelo iz ljubavi prema palačinkama i kajgani. To je prilično sjajno“, kazao je.