Pucnjava u Sjevernoj Makedoniji. Pokušaj atentata na lokalnog dužnosnika, ozlijeđene dvije osobe

U tijeku je potraga za napadačima

FOTO: AFP

Danas je nepoznata osoba iz automatskog oružja pokušala ubiti gradonačelnika općine Aračinovo Ridvana Ibrahimija. Aračinovo je općina u Skopskoj regiji u Sjevernoj Makedoniji. Ibrahimi nije ozlijeđen, prenosi Skopje.mk.

Njegov vozač zadobio je prostrjelnu ranu u predjelu prsnog koša, a još je jedna osoba ranjena. “Ozlijeđene su dvije osobe koje su bile s gradonačelnikom”, priopćio je MUP Sjeverne Makedonije i dodao da je na automobil Ridvana Ibrahimija pucano iz vatrenog oružja dok su u vozilu bili njegov vozač i službenik općine.

Ibrahimijev vozač se trenutno nalazi u Klinici Majka Tereza, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Panče Toškovski. “Riječ je o muškarcu starosti 30 godina. Rane su za hitnu operaciju, zbog čega već ulazimo u dvoranu”, rekao je Telmi u kratkom razgovoru Nedžati Jakupi, ravnatelj Klinike za torakalnu kirurgiju skopskog Kliničkog centra.

Još jedna ranjena osoba

Ravnatelj skopske Klinike za kirurške bolesti “Sveti Naum OhridskiLjuben Arsenkov rekao je da je kod njih dovezen 39-godišnji pacijent s prostrjelnom ranom, piše Nova Makedonija.

“Radi se o muškoj osobi, trenutno je izvan životne opasnosti, smješten je na odjel intenzivnog liječenja. Osoba je dovezena prije sat vremena s prostrjelnom ranom u predjelu desnog ramena”, dodao je.

U tijeku potraga za napadačima

U Aračinovo su stigle pojačane policijske snage, a na mjestu pucnjave policija obavlja očevid. U tijeku je potraga za napadačima i automobilom iz kojeg je pucano.

Ibrahimi je ranije prijavio da su mu prijetila dvojica braće iz Aračinova, a prije dvije godine na njega su nasrnule tri osobe koje su potom privedene, piše Mkd.mk.