Pucnjava u trgovačkom centru na Floridi. Ubijeno je dvoje, a ozlijeđeno sedmero ljudi

Među ubijenima su napadač i zaštitar

Law enforcement officers are seen walking past police tape in front of the Wilkie D. Ferguson Jr. United States Federal Courthouse in Miami, Florida, on June 12, 2023. Trump is expected to appear in court in Miami on June 13 for an arraignment regarding 37 federal charges, including violations of the Espionage Act, making false statements, and conspiracy regarding his mishandling of classified material after leaving office. (Photo by Giorgio Viera / AFP)
FOTO: AFP

U pucnjavi u popularnom trgovačkom centru na Floridi ubijene su dvije osobe, a još sedmero je ranjeno. Policija Miamija kaže da je pucnjavi prethodila tučnjava koja je izbila u Martini baru koji se nalazi u trgovačkom centru CityPlace Doral u subotu rano ujutro.

Stvari su eskalirale kada se u tučnjavu uključio zaštitar. Nakon što je zaštitar zapucao, upucao ga je i usmrtio naoružani napadač, koji je potom ubijen u razmjeni vatre s policijom. Alvar Zabaleta, detektiv iz Miami-Dadea, dodao je da je u pucnjavi ozlijeđeno šestero prolaznika, među kojima pet muškaraca i jedna žena, kao i policajac koji je upucan u nogu.

Lokalci su šokirani

“Službenici koji su u to vrijeme radili u trgovačkom objektu odmah su reagirali i došlo je do razmjene vatre. Nažalost, zaštitar je izgubio život dok je obavljao svoje dužnosti. Naše misli su s njegovom obitelji”, rekao je Zabaleta na konferenciji za novinare. Ozlijeđeni policajac, koji je prema saznanjima medija sam sebi podvezao ranu, otpušten je iz bolnice, piše The Guardian.

Ljudi koji žive u blizini trgovačkog centra kažu da su šokirani nasilnim događajem. “Policajaca je bilo posvuda. Često sam ovdje, pa je to pomalo zabrinjavajuće. Ovo me osobno pogodilo”, rekao je taksist Rob Abner za lokalne medije.

Mediji su istaknuli da se ova pucnjava dogodila godinu dana nakon što je policija Dorala provela vježbe za nadvladavanje naoružanog napadača, kao i obuku za situacije s masovnim žrtvama, kako bi svoje policajce pripremili za ovakve vrste situacija.