Rajko Grlić objavio javni apel: ‘Politika nas nikada nije ovako ponizila, oporba ima samo jednu opciju’

'Prisjetite se ideala koji su Vas krasili prije no što ste ušli u ovu političku močvaru', kaže Grlić

29.01.2024., Zagreb- Izjava premijera Andreja Plenkovica nakon sastanka sireg predsjednistva HDZ-a. Photo: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Kada smo nešto duže u prostoriji u kojoj nema svijetla oči nam se počnu navikavati na mrak i imamo osjećaj da vidimo. Tako se nekako i mi u Hrvatskoj navikavamo na politički kriminal i imamo osjećaj da je to normalno.

Imam privilegiju da povremeno boravim van Hrvatske i to mi pruža mogućnost da ju sagledam sa strane. Taj pogled mi kaže da nikada do sada politika Hrvatsku i njene građane nije toliko ponizila i zato Vas molim da svoj osobni i stranački ego stavite na stranu i krenite zajedno na izbore.

Ovo što se sada događa trenutak je u kojem Vas birači mogu nagraditi za zajedništvo. Ako to ne učinite, HDZ će imati legalno pravo da sukladno zakonima koji donosi i ljudima za koje ih donosi, do kraja ugasi sva svjetla u Hrvatskoj.

‘Krenite u nepoznato’

Napravite iskorak iz samih sebe, iz svojih stranaka, krenite u nepoznato. Prisjetite se ideala koji su Vas krasili prije no što ste ušli u ovu političku močvaru. A sada kada ste u njoj morate shvatiti da u ovom trenutku više nemate što izgubiti.

Ne dozvolite da Vam svaku od Vaših stranaka krasi onaj Hašekov ironični naslov “Stranka umjerenog napretka u granicama zakona”.

Ako to ne učinite, ako se ova država na dolazećim izborima ozbiljno ne restarta, bojim se da će je generacije koje dolaze vidjeti samo kao jedan veliki autobusni kolodvor s kojega se odlazi u neki bolji svijet.