Reagiranje na tekst 'Ministrica poljoprivrede tri puta intervenirala za tvrtku moćnog poduzetnika, šefa King ICT-a'

04.10.2023., Zagreb - Ministrica poljoprivrede Marija Vuckovic dala je izjavu za medije nakon sjednice Vlade RH u Nacionalnoj i sveucilisnoj knjiznici. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL
FOTO: Davorin Visnjic/PIXSELL

PP Orahovica reagirala je na članak objavljen 30. rujna pod naslovom ‘Telegram otkriva: ministrica poljoprivrede tri puta intervenirala za tvrtku moćnog poduzetnika, šefa King ICT-a’. Njihov dopis prenosimo u cijelosti:

U elektroničkoj publikaciji www.telegram.hr 30.rujna 2023. objavljen je članak: “Telegram otkriva: ministrica poljoprivrede tri puta intervenirala za tvrtku moćnog poduzetnika, šefa King ICT-a” koji članak je nastavak na temu o kojoj je u elektroničkoj publikaciji ranije objavljen tekst 26.rujna 2023.

Društvo Poljoprivredno poduzeće Orahovica d.o.o. ponovo ističe da nije pokušalo niti na bilo koji način sudjelovalo u “uvozu ilegalne robe u Hruatsku” kako se u članku navodi, a kamoli da je resorna ministrica društvu ikakvom intervencijom ,,htjela pomoći” u bilo kakvoi nezakonitoj radnii, dok zlonamjernim i tendencioznim smatramo povezivanje navodne nabave informatičke opreme od strane ministarstva polioprivrede s PP Orahovica.

Društvo je u zakonom propisanoj proceduri, upravnom postupku, podnijelo zahtjev mjerodavnoj upravi u Ministarstvu poljoprivrede za izdavanjem Rješenja u skladu s odredbama članka 50. Zakona o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti poljoprivrednog bilja”, a Ministarstvo poljoprivrede je u redovnoj proceduri izdalo rješenje. Stoga smatramo da ovdje nema govora o ikakvom pogodovanju društvu PP Orahovica ikakve vrste od bilo kojeg dužnosnika, a kamoli od ministrice poljoprivrede, nego o uobičajenoj proceduri u zakonom predviđenom postupku.

Na upite autora članka putem elektroničke pošte je odgovoreno od strane društva, a Ministarstvo poljoprivrede je izdalo pisano priopćenje na temu uvoza sadnica lijeske iz Bosne i Hercegovine, te je stoga autor članaka prilikom pisanja, a nakladnik pri objavi, imao na raspolaganju sve relevantne informacije o temi u članku od 30.rujna 2023. ”

PP Orahovica d.o.o.