Rijeku čekaju neviđeni krkljanci. Jedna od najprometnijih ulica zatvara se na više mjeseci, gradonačelnik moli za strpljenje

Uz radove na rekonstrukciji vodoopskrbe i odvodnje, na istoj dionici rekonstruira se i kolnička konstrukcija i signalizacija te sustav oborinske odvodnje

Rijeka:  Adamićeva ulica privremeno zatvorena zbog snimanja filma Run Away 23.09.2018. Rijeka - Adamiceva ulica u Rijeci privremeno je zatvorena zbog snimanja filma Run Away.rPhoto: Nel Pavletic/PIXSELL
FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL

Zbog složenih radova u sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodoopskrbe i odvodnje Adamićeve ulice u središtu Rijeke ta će ulica od predstojećeg vikenda privremeno biti zatvorena za promet, koji će se odvijati dvosmjerno ulicom Riva, najavili su u ponedjeljak iz gradske uprave.

Na konferenciji za novinare u riječkoj gradskoj upravi detaljnije je izvješteno o radovima u Adamićevoj ulici, odnosno od spoja na izvedeni kolektor na Jadranskom trgu do izlaza u Ribarsku ulicu, koji bi trebali biti gotovi do kraja rujna.

Uz radove na rekonstrukciji vodoopskrbe i odvodnje koje je ugovorilo riječko Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija, na toj dionici rekonstruira se i kolnička konstrukcija i signalizacija te se rekonstruira sustav oborinske odvodnje.

Građani pozvani na strpljenje i razumijevanje

Investicija je vrijedna 8,5 milijuna eura – KD Vodovod i kanalizacija izdvaja 6,8 milijuna eura, Grad Rijeka 406.472 eura, a Hrvatske ceste 1,2 milijuna eura. Rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje Adamićeve ulice dio je 233,8 milijuna eura vrijednog projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se sufinancira sa 71,33 posto bespovratnih sredstava Europske unije.

Uključuje izgradnju uređaja drugog stupnja pročišćavanja otpadnih voda na Delti, gradnju i rekonstrukciju 217 kilometara kanalizacije i 125 crpnih stanica uz radove na oko 100 kilometara javne vodoopskrbe u Rijeci, Kastvu, Viškovu, Jelenju i Čavlima.

S obzirom da je riječ o zatvaranju prometnice koja se nalazi u središtu grada, gradonačelnik Marko Filipović je pozvao građane na strpljenje i razumijevanje.