Rusi projektilima zasuli okrug Odese. Ubijene četiri osobe, među kojima i desetogodišnja curica

Ozlijeđeno je sedam osoba, rekao je regionalni guverner

EDITORS NOTE: Graphic content / Ukrainian rescuers work at the site of a missile attack in Odesa on March 15, 2024, amid the Russian invasion of Ukraine. Ukraine said on March 15, 2024 that Russian forces had pounded the Black Sea port city of Odesa with missiles, killing more than a dozen people including a paramedic and one rescue worker. (Photo by Oleksandr GIMANOV / AFP)
FOTO: AFP

U ranovečernjem ruskom raketnom napadu na okrug Odese u srijedu ubijene su četiri osobe, uključujući i desetogodišnju djevojčicu, dok je ozlijeđeno sedam osoba, rekao je regionalni guverner.

Oleh Kiper, koji se javio preko aplikacije za razmjenu poruka Telegram, rekao je da je jedna ozlijeđena osoba u teškom stanju nakon amputacije nogu. Timovi za hitne situacije nalaze se na terenu, a “liječnici čine sve što mogu”.

‘Cilj bila prometna postrojenja’

Projektili, za koje se vjeruje da su Iskander-M balistički projektili, doletjeli su između 18 i 18:30 sati te su također oštetili prometnu infrastrukturu, uključujući i obližnje kamione.

Ukrajinska vojska rekla je da se čini da je napad ciljao prometna postrojenja. Pogođena je benzinska postaja, a time je došlo do povećanog rizika od eksplozija u tom području.

Odesa je jedna od najprometnijih ukrajinskih luka te je bila učestalom metom ruskih napada tijekom 25-mjesečnog rata.