Rusi u Srbiju donijeli neobičan običaj: kupi se karta, uđe u stan, dobije hrana i piće i onda sve počinje

Popularni ruski provodi i u Beogradu

Zabava u stanu
FOTO: Screenshot/X

Oko 150.000 izbjeglica iz Rusije u Srbiju su donijele i svoje običaje i način života. Ruske fešte pod nazivom “kvartirniki” primjer su tradicionalne zabave koje se počinju održavati u privatnim stanovima u Beogradu.

Riječ je o privatnim koncertima. Potrebno je kupiti kartu za privatnu zabavu na kojoj se može dobiti piće i pojesti nareske. Nakon toga, pojavljuju se glazbenici koji dižu atmosferu i u stanu naprave pravu zabavu.

Stan prepun ljudi

Na snimci koja se pojavila na platformi X je stan koji je krcat ljudi, gosti sjede čak i po policama i iznad vrata dok ih glazbenici zabavljaju na kvartirnikiju.

“U Rusiji su prije par godina postali popularni Квартирники, koncerti koji se održavaju po privatnim stanovima, kupiš kartu, popiješ piće, naručiš meze, promuvaš se okolo i u nekom trenutku se pojave muzičari s gomilom akustičnih instrumenata. Sad ruskih kvartirnika ima i u Beogradu”, piše u objavi.

Zabava iza zatvorenih vrata
Zabava iza zatvorenih vrata
Screenshot/X

Iza zatvorenih vrata

Zabave se organiziraju iza zatvorenih vrata, Blic piše da kvartirniki nisu strani Beograđanima jer se takve zabave održavaju već godinama u gradu.

“Kvartirnika ima i u Beogradu. Rusi su nam donijeli taj lijepi običaj. Uostalom, to je najbolji način da se održi bilo kakva kultura. Mi smo to godinama imali u klubu Akord, u Lole Ribara, mislili da svake srijede idemo u kafić, a ustvari bili na kvartirnikiju”, navodi se u jednom od komentara.