Širi se prilično neugodan video. Propalestinski prosvjednik ubacio kutiju punu miševa u McDonald's

Aktivist u restoran brze hrane u Ujedinjenom Kraljevstvu ubacuje miševe dok viče 'Je*bi se Izrael'

Aktivist u restoran ubacuje miševe
FOTO: Screenshot/X,TikTok

Snimka pod naslovom “Uživajte u štakorskim hamburgerima” širi se društvenim mrežama. Muškarac na glavi nosi kapu u bojama palestinske zastave, otvara prtljažnik svojeg automobila na kojem se nalaze registarske tablice s natpisom “PAIISTN – Slobodna Palestina”.

Uzima kutiju punu miševa obojenih u crveno, zeleno i bijelo, nosi do vrata McDonaldsa u Birminghamu i ubacuje miševe u restoran. Glodavci počinju juriti restoranom, a čuju se vrisci šokiranih gostiju.

“Oslobodite je*enu Palestinu!”, viče dok se vraća do svog auta. “Bojkot Izraela! Je*i se Izrael!”, dodaje na snimci.

Incident potvrdili iz restorana

Glasnogovornik McDonaldsa potvrdio je ovaj incident. “Svjesni smo što se dogodio u našem restoranu Birmingham Star City”, rekao je. “Nakon uklanjanja miševa, restoran je u potpunosti dezinficiran, a naši partneri za kontrolu štetočina pozvani su da provedu potpunu inspekciju”, dodao je.

Incident se dogodio nakon što je izraelski ogranak tvrtke objavio svoju odluku da donira besplatne obroke izraelskim vojnicima u ratu protiv Hamasa.

‘Akcija je izuzetno bolesna’

“Akcija bacanja miševa u restoran u kojem gosti jedu je izuzetno bolesna. Uzrokuje nevolju i prisutnima i samim miševima. To je i okrutno i opasno”, navodi Gary Mond, predsjednik Nacionalne židovske skupštine, piše New York Post.

“Međutim, iz političke perspektive, to je potpuno uzaludno. Neće učiniti ništa da pruži bilo kakvu potporu ‘Slobodnoj Palestini’ koja se temelji na mržnji prema Židovima, a ne na podršci Arapima koji žive u Gazi”, dodao je.

Incident osudile i grupe

Grupa za prava životinja Viva! priopćila je da je šokirana ovakvim korištenjem životinja. “Iako je sloboda govora važna i svi smo u šoku onim što se događa na Bliskom istoku, korištenje jadnih miševa i štakora nije način za politički odgovor”, rekla je predstavnica Faye Lewis.

“Činjenica da video prikazuje kako se miševi bacaju pred ljude očita je i jednostavna okrutnost prema životinjama. Ako je poanta aktivista prigovarati patnji, onda je doprinos daljnjoj okrutnosti loša odluka”, dodaje.