Skoro nam je promakla najluđa vijest dana. Hrvatska pošta je, pazite sad, izdala prigodni žig povodom godišnjice referenduma o braku

Prošlo je deset godina od referenduma o braku

FOTO: PIXSELL

Hrvatska pošta izdala je jučer prigodni žig s prepoznatljivim logom organizatora građanske inicijative U ime obitelji. Učinili su to u povodu desete godišnjice održavanja referenduma o braku.

Baš u svom stilu, Hrvatska pošta to je učinila s gotovo 20 dana zakašnjenja jer je, podsjetimo, referendum o ustavnoj definiciji braka u Hrvatskoj održan 1. prosinca 2013. godine. Na njega se odazvalo ukupno 37,9 posto građana s pravom glasa, a većina onih koji su izašli su glasali za opciju da se brak u Ustavu definira kao zajednica muškarca i žene.

Izdan prigodni vodeni žig

Definicija “Brak je životna zajednica žene i muškarca” je tako prema volji manje od 40 posto građana ušla u članak 62. Hrvatskoga ustava.

Ovim potezom Hrvatske pošte su se pohvalili i na portalu Željke Markić, Narod.hr. Navode kako je prigodni vodeni žig trajni simbol velikog uspjeha organizatora građanske inicijative U ime obitelji, volontera i svih građana RH.