Snimka koja je sablaznila Ameriku: djeca plaču i vrište, policajac elektrošokerom trese voditelja školskog benda

Pogledajte snimku s odore policajca

Uhićenje voditelja školskog benda
FOTO: Screenshot/YouTube

Policija u Alabami u SAD-u objavila je snimku s odore policajca na kojoj su detalji incidenta koji se dogodio pred desecima učenika koji su vrištali i plakali. Voditelj srednjoškolskog benda odbio je zaustaviti svirku nakon nogometne utakmice.

Policajac ga je zbog toga napao elektrošokerom i stavljene su mu lisice. Video je policija u Birminghamu objavila u ponedjeljak navečer. Prikazuje kaos prije, tijekom i neposredno nakon uhićenja Johnnyja Mimsa na školskom stadionu prošli četvrtak.

Oba benda nastavila svirati nakon utakmice

Oba školska benda nogometnih timova koji su sudjelovali na utakmici, Minor High School i Jackson-Olin, nastavili su svirati nakon utakmice, što je uobičajena praksa jer se bendovi nakon okršaja sportaša bore za najbolju glazbenu izvedbu.

Policija je pokušala isprazniti stadion i zatražila od bendova da prestanu svirati. Bend škole Jackson-Olin je poslušao i krenuo kući, ali Mims je odbio ušutkati članove svojeg benda, piše New York Post.

Policija traži da zaustavi svirku odmah

Prošlo je dvadesetak minuta od kraja utakmice kad je policajac s kamerom na odori počeo trčati preko tribina na kojima se i dalje čuje svirka. Policajci su u više navrata Mimsu rekli da je vrijeme za kraj, no on im ponavlja da mu se “maknu s lica” dok se u pozadini čuje glasna svirka.

“Dolaze moje kolege. Pomest će vaše gu*ice van, ok?”, čuje se na snimci glas jednog od policajaca dok se unosi u lice voditelju benda. Drugi mu viče da zaustavi svirku, a treći ponavlja da je vrijeme za kraj. “Spremamo se za polazak. Ovo je naša posljednja pjesma”, odgovorio je Mims i policajcima ponovno poručio da mu se maknu s puta.

‘Udario je policajca, ide u zatvor’

Policajci Mimsa upozoravaju da će kontaktirati školu i privest ga u zatvor, a on odgovara kako je to “cool” s podignutim palcima. Tada se gase i svjetla na stadionu. Bend i dalje svira, a jedan od policajaca viče: “Stavite mu lisice”.

Mims viče bendu da nastave sa svirkom, a tada nastaje tučnjava i kaos u koji se uključuju i drugi ljudi. “Ide u zatvor. Udario je policajca, morao je u zatvor. Zamahnuo je na policajca”, rekao je jedan od policajaca.

Učenici gledali uhićenje i vrištali

Drugi mu govori da stavi ruke iza leđa, a nakon što je Mims odbio poslušati, vadi elektrošoker i ispucava ga na Mimsa dok 140 učenika gleda što se događa i vrišti. Mims je uhićen zbog nedoličnog ponašanja, fizičkog maltretiranja i opiranja uhićenju, priopćeno je iz policije.

Navode da je cijeli slučaj pod istragom. Mimsov odvjetnik Juandalynn Givan, rekao je da su policajci pokazali “alarmantnu zlouporabu ovlasti” kada je situaciju trebalo smirivati.