Stari znanac policije ukrao Čazmatransov bus, pronašli ga idućeg dana kako ga pijan vozi

Organima reda poznat je otprije po krađi 180 kamiona i autobusa

04.04.2014., Koprivnica - Dio voznog parka prijevoznika koji voze srednjoskolce iz naselja oko Koprivnice putuju u skolu i kuci je zastario i u losem stanju. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL
FOTO: Marijan Susenj/PIXSELL

Varaždinska policija uhitila je muškarca koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak ukrao Čazmatransov autobus s parkirališta kraj vrbovečkog autobusnog kolodvora. Vrbovečka policija od ponedjeljka je tragala za ukradenim autobusom.

Policajci u Varaždinu jučer su u 17:30 zaustavili bus u Ivanečkom Naselju kraj Ivanca. Vozilom je upravljao 56-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.43 promila, za vrijeme kada mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola te izrečena zabrana polaganja vozačkog ispita.

Stari znanac policije

Kako neslužbeno doznaju 24sata, autobus je ukrao stari znanac policije, sudaca i autoprijevoznika Predrag Kojadinović Kojo, koji je poznat po krađi kamiona i autobusa.

S obzirom na to da se radi o višestrukom počinitelju prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u PP Ivanec. Policija mu je oduzela autobus, a nakon triježnjenja mu je ispisana prekršajna kazna te je zatim predan vrbovečkoj policiji koja još uvijek provodi krim istragu.

‘Više sam krao kamione’

Damir Pavlović iz Čazmatransa kazao je listu kako na busu nema štete, te da im je Kojadinović i prije krao autobuse. Kojo je svojedobno dao životni intervju za Mojportal. Ondje je opisao kako je krao te koliko je imao težak život.

“Nije samo Čazmatrans, ima svih vrsta, ali većinom su to kamioni, a ne autobusi. Vi svi pišete autobusi, ali 80 posto toga što sam ukrao bili su kamioni. Imao sam kartice, znao sam kako se tankira, pa ipak sam ja vozač kamiona”, govorio je kroz smijeh. Na pitanje koliko je tih kamiona i autobusa bilo do sada, kazao je kako točan broj ne zna. “Ali je sigurno puno više od 100, negdje oko 180”, ustvrdio je.