Što se to događa? Velika policijska potjera za bjeguncima u dva automobila, jedan je uhvaćen

Lokalni mediji javljaju da vozilima upravljaju najvjerojatnije krijumčari migranata.

FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U kasnim popodnevnim satima počela je policijska potjera za dva vozila u Karlovačkoj županiji. Za jurećim automobilima policajci su pokrenuli potjeru od Potoka Tounjskog (nedaleko Ogulina) u smjeru Karlovca. Lokalni mediji javljaju da vozilima upravljaju najvjerojatnije krijumčari migranata.

Automobili su odjurili prema Karlovcu i dalje na autocestu prema Zagrebu.

Četiri policijska vozila u potjeri

“Jedno vozilo je zaustavljeno, a drugo vozilo je prošlo područje koje pokriva Policijska uprava karlovačka”, rekli su potom večeras za RTL iz PU karlovačke.

Radio Mrežnica javila je da su u potjeri sudjelovala najmanje četiri policijska vozila, i to iz ogulinske, karlovačke i dugoreške policijske postaje. Iz PU karlovačke objavit će uskoro više informacija.

Svjedočanstva ljudi koji su se zatekli na cesti

Velik broj slušatelja i pratitelja na društvenim mrežama zatrpao je redakciju Radio Mrežnice informacijama o potjeri policije. Jurnjava na prometnicama izgledala je kao filmu, javio je Stjepan koji se u tom trenutku našao na početku potjere, na području Potoka Tounjskog i vidio samo jedno policijsko vozilo.

Za Igora je ovo bilo previše jer kaže, “nije ni sanjao da se ovo može dogoditi”. Neki su se vozili autocestom dok je jurnjava trajala: “Moja sestra je putovala tada prema Zagrebu, kaže da je bilo vrlo neugodno na autoputu kraj jurećih vozila”, “Kroz Bosiljevo prošli 200 na sat”, “Grozno! Djeca su krenula prema meni i u tom momentu su se nažalost nalazili na autoputu. Kažu da su doživjeli šok jer su izbjegli sudar u zadnji čas. Užas!”, neki su od komentara na Facebooku.

Srećom, promet autocestom ove večeri nije bio gust. Iz policije su rekli kako ne mogu iznijeti više informacija jer je akcija i dalje u tijeku.