Stravičan slučaj u SAD-u. Dječaka (10) ispitivali zbog prijetnje, on hladno izjavio: 'Znate, prije dvije godine sam ubio čovjeka'

Teksaški zakon je jasan, dječak ne može biti osuđen za taj zločin

A San Mateo County Sheriff officer puts up police tape at a crime scene after a shooting at the Spanish Town shops in Half Moon Bay, California, on January 24, 2023. A suspected gunman was in custody Monday over the killing of seven people in a rural community in northern California, just two days after a mass shooting at a Lunar New Year celebration near Los Angeles. (Photo by Samantha Laurey / AFP)
FOTO: AFP

Nevjerojatan slučaj u Sjedinjenim Američkim Državama. Dječak (10) iz Teksasa, kojeg je policija ispitivala zbog toga što je navodno prijetio ubojstvom svom kolegi iz razreda, izjavio je kako je prije dvije godine bez razloga ubio čovjeka, javlja CBS News.

Međutim, prema tamošnjem zakonu, on ne može biti optužen za taj zločin. Dječak, čiji je identitet nepoznat, rekao je zaposlenicima škole istočno od teksaškog grada San Antonija da je upucao i ubio čovjeka, prenosi ured šerifa okruga Gonzales.

Dječak je ispričao kako je ubio 32-godišnjeg Brandona O’Quinna Rasberryja 18. siječnja 2022. u gradu Nixonu u Teksasu, koji se nalazi otprilike jedan sat istočno od San Antonija. U Nixonu je posjećivao svoga djeda.

Uzeo pištolj od djeda

Rekao je da je uzeo pištolj iz djedovog auta, ušao u kamp kućicu u kojoj je Raspberry živio, upucao ga i ubio. Dječak je izjavio kako svoju žrtvu nikada nije upoznao.

“Dijete smo također pitali je li iz nekog razloga bilo ljutito na Brandona ili mu je Brandon ikada učinio nešto nažao, na što je dijete odgovorilo negiranjem”, stoji u priopćenju.

Istražitelji su 12. travnja u zalagaonici pronašli pištolj korišten tijekom ubojstva i na kraju su spojili čahure s mjesta događaja s pištoljem korištenim u zločinu. Međutim, kako je dječak bio mlađi od 10 godina u vrijeme zločina, ne može biti optužen u vezi s ubojstvom 2022., stoji u priopćenju koje se poziva na teksaški kazneni zakon.