Sumanuti pohod mladića u Puli. Razbijao automobile i kante za smeće, pa demolirao semafor. Policija ga privela

Počinio je štetu u iznosu od nekoliko tisuća eura

05.03.2022., Pula - Policija je jucer oko 23.30 sati u stanu u Ulici prilaz Monte Cappelletta broj 1 u Puli pronasla mrtvu zenu. Policijski sluzbenici su zajedno s nadleznim drzavnim odvjetnikom obavili ocevid te je utvrdjeno kako je nepoznati pocinitelj tupim predmetom usmrtio 79-godisnju zenu. Njeno tijelo prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije. Policija jos uvijek traga za pociniteljem. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL

Pulska policija privela je 25-godišnjaka kojeg sumnjiče da je u nedjelju 26. studenog na području Pule razbio pet automobila i semafor te počinio nekoliko tisuća eura štete. Policija ga tereti da je od 23 do 23:30 udarao po zidovima zgrada, parkiranim vozilima i kantama za otpad.

U svom pohodu je u Tomassinijevoj ulici razbio retrovizore na tri parkirana automobila, pulskih registracijskih oznaka, a na jednom od njih je razbio i vjetrobransko staklo. Time je vlasnicima automobila, 27-godišnjakinju, 30-godišnjakinju i 51-godišnjaka oštetio za nekoliko tisuća eura.

Oštetio automobil taksista

U istoj ulici je muškarac, s kojim je počinitelj bio u društvu, zaustavio taksi vozila, pa je 25-godišnjak rukama i nogama počeo udarati po automobilu, a pritom su nastala udubljenja i ogrebotine na automobilu te je 36-godišnji vlasnik oštećen za nekoliko tisuća eura.

No, to nisu bili jedini automobili koje je muškarac oštetio. U Spinčićevoj ulici razbio je retrovizor na još jednom automobilu, pulskih registracijskih oznaka, čime je 59-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko stotina eura.

Uništio semafor

Osim automobila, 25-godišnjaka je uništio i semafor na raskrižju Tomassinijeva i Buducinove ulice. Naime, osumnjičeni je iz kućišta semafora iščupao zeleno svijetlo te je na taj način onesposobio semafor i ugrozio sigurnost prometa.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u ponedjeljak u večernjim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.