Talijanskom svećeniku koji je često govorio protiv mafije u misno vino stavili - izbjeljivač

To su potvrdili i laboratorijski testovi, a istraga je u tijeku

FOTO: AFP

Svećenik u južnoj Italiji ove je subote služio misu. Trebala je biti kao svaka druga, ali umalo se sve pretvorilo u tragediju.

Župnik Felice Palamara je tijekom večernje mise u subotu u crkvi San Nicola di Pannaconi u Cessanitiju, gradiću na samom jugu Italije, krenuo piti vino iz kaleža.

Međutim, namirisao je nešto sumnjivo i prekinuo misu. Laboratorijski testovi kasnije su potvrdili da je u vinu bio izbjeljivač.

Uz svećenika je policijska pratnja

Palamara, koji je često govorio protiv ‘Ndranghete, mafijaške organizacije koja je nastala u Kalabriji, rekao je lokalnim medijima da je primio nekoliko prijetnji smrću. Osim toga, u posljednjih nekoliko mjeseci netko je čak dva puta oštetio njegov automobil.

Svećenik, uz kojeg je sada policijska pratnja, kaže da se ne boji, a na Facebooku je objavio vlastitu pjesmu uz sliku razapetog Isusa. “Neću dopustiti da me svlada tama”, djelić je pjesme.

CON L' AMORE COMBATTIAMO L' ODIO. Se pur stanco,amareggiatonel vedere tanto odio,non mi arrendo,né mi…

Posted by Felice Felice Palamara on Sunday, February 25, 2024

Svećenici nerijetko na meti mafije

Palamara nije jedini svećenik koji je na piku mafije. Francesco Pontoriero, iz župe San Basilio Magno, pronašao je mrtvu mačku na haubi svog automobila dok se vraćao s večere u Cessanitiju.

U Italiji nije neobično da svećenici žive pod policijskom zaštitom. Guardian piše da Maurizio Patriciello, svećenik u Caivanu, gradiću u blizini Napulja ima dva tjelohranitelja.