Teška prometna u Istri. Mladić pod utjecajem alkohola sletio s ceste, četvorica u bolnici

Vozač se kretao od Buja prema Umagu i sletio je s ceste

03.05.2022.., Pula - 
Prometna nesreca na zupaniskoj cesti Fazana-Veli vrh prije skretanja za Stinjan. Hundai Getz zelene boje sletio je sa ceste te udario u stablo. Osoba je preminula u vozilu pitne pomoci. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL

Rano jutros se u Istri dogodila prometna nesreća u kojoj su ozlijeđena tri mladića, javljaju hitne službe. Umaški vatrogasci kažu kako su u 04:29 dobili dojavu o slijetanju automobila s ceste na relaciji Juričani – Materada.

AUTO SLETIO S CESTE – JURICANI -MATERADA21.04.2024 – 04:29U nesreći su četiri osobe zadobile, za sad, nepoznatu težinu ozlijede

Posted by Vatrogasci Umag on Saturday, April 20, 2024

Izmjereno mu 0,85 promila

Iz Policijske uprave istarske su nam potvrdili ovaj događaj i opisali što se konkretno dogodilo. Autom je upravljao 20-godišnjak, a bio je pod utjecajem alkohola od 0,85 promila. Vozač se kretao od Buja prema Umagu te je u zavoju, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor i sletio van ceste.

Nakon toga je udario u rasvjetni stup i zid obiteljske kuće. Vozač i tri putnika iz vozila (20-godišnjak, 21-godišnjak i 22-godišnjak) prevezeni u bolnicu, a težina ozljeda zasad nije poznata.

Po riječima ravnateljice pulske Opće bolnice Irene Hrstić nakon inicijalne obrade dvojica su otpuštena kući, jedan je zadržan na liječenju dok je još jedan mladić u obradi.