Tinejdžer iz Šibenika i djevojka organizirali mini lanac prostitucije u koji su vrbovali strankinje

Mladić je uhićen, a njegova partnerica u zločinu je već neko vrijeme u pritvoru

11.07.2023.,Sibenik - Kod Eurohertza se dogodila prometna nesreca u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila.Ocevid je u tijeku a jedna osoba je ozljedjena.Promet regulira prometna policija. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Tinejdžer (19) s područja Šibenika uhićen je zbog sumnje da je s 23-godišnjom državljankom Srbije na području Šibenika i niza drugih hrvatskih gradova organizirao prostituciju za što su angažirane dvije strane državljanke u dobi od 23 i 35 godina.

Kako javlja šibensko-kninska Policijska uprava, njezini su inspektori u suradnji s kolegama iz zagrebačke i splitske policije utvrdili da su dvije strankinje za račun mladića i srpske državljanke seksualne usluge klijentima pružale od 3. do 13. rujna.

Oglašavali se na internetu

“U tu svrhu su osumnjičenici kreirali oglas na internetskim stranicama i dogovarali usluge s klijentima, a zarada od usluga se dijelila između osumnjičenih i stranih državljanki. Također je utvrđeno da su novčani dio od pruženih usluga osumnjičeni dobivali uplatama putem bonova na svoje račune”, navodi šibenska policija.

Osumnjičeni 19-godišnjak je pritvoren uz kaznenu prijavu, a 23-godišnjakinja je otprije u pritvoru zbog drugih kaznenih djela.