Tip divljao autom po autocesti pa bježao policiji po riječkoj obilaznici. Vožnju završio udarcem u zid

Policija ga je jurila gotovo do granice sa Slovenijom

24.01.2017., Drnis - Na cesti D-33 predio Mosec, kod Drnisa dogodila se prometna nesreca u kojoj je, nakon izlijetanja osobnog automobila s kolnika, vise osoba ozljedjeno. rPromet se odvija uz regulaciju prometne policije. rOcevid je u tijeku, a na teren su izasli i vatrogasci. rPhoto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Riječka policija je u petak u večernjim satima dobila dojavu o automobilu riječkih registracijskih oznaka na autocesti A6. Prema dojavi, vozač automobila je u više navrata izgubio kontrolu nad vozilom i okrenuo se na cesti, ali i dalje vozi iz smjera Oštrovice prema Kikovici.

Prometni policajci pokušali su zaustaviti automobil sirenama i rotirkama, no vozač je stisnuo po gasu i krenuo riječkom obilaznicom prema zapadu u smjeru Škurinja.

Krenuo prema Rupi

Policija je jurila za automobilom autocestom A7 u smjeru Rupe. Nakon izlaska s autoceste, vozili su za njim državnom cestom D8 u smjeru naselja Lipa. Tamo je vozač automobila udario u zid. Nakon toga je pokušao autom pobjeći, no u tome su ga spriječili policajci.

Uhićen je i priveden u policiju. Utvrđeno je da je riječ o 29-godišnjem hrvatskom državljaninu. Doveden je pred nadležni općinski sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 4740 eura.