Tip naoružan samostrelom upao u kuću u Londonu i prijetio stanarima. Intervenirala policija, na kraju je upucan

Za sada se ne zna u kojem su odnosu bili ukućani i napadač

FOTO: AFP

Policija je ubila muškarca koji je naoružan samostrelom upao u kuću u jugoistočnom Londonu. U policijskom priopćenju navodi se da su policajci pozvani u 4.55 sati ujutro zbog dojave o muškarcu koji pokušava provaliti na posjed u Bywater Placeu, Southwark, južno od Londona.

Prema pisanju policije, muškarac star tridesetak godina prijetio je ljudima u kući da će ih ozlijediti. Dodaju da su odgovarali na poziv u pomoć od nekoga iz kuće. Istražitelji provjeravaju u kojem odnosu su bili ubijeni muškarac, koji je bio naoružan samostrelom, i ljudi koji su se nalazili u kući.

Slučaj se istražuje

Policija kaže da su lokalni nenaoružani policajci pokušali smiriti čovjeka, no on im je počeo prijetiti, nakon čega ke ušao u kuću. U tom trenutku pozvana su pojačanja, pa je ubrzo stigao policajac koji je imao vatreno oružje. Taj policajac na kraju je pucao na napadača, koji je na mjestu događaja proglašen mrtvim. Policija dodaje da su dvije osobe u kući zadobile lakše ozlijede.

Sve pucnjave u kojima netko pogine prema britanskom zakonu mora istražiti Neovisni ured za policijsko ponašanje (IOPC). Policajcima je prema zakonima dozvoljeno upotrijebiti silu kako bi obranili sebe ili druge, ali ona mora biti razmjerna prijetnji. “Započeli smo neovisnu istragu o okolnostima pucanja na čovjeka ranije jutros u Southwarku, južnom Londonu”, rekao je glasnogovornik IOPC-a, koji kaže da je istraga otvorena u 6.40 ujutro, te da se počinju prikupljati dokazi.

Britanski policajci uglavnom su nenaoružani, ali mogu pozvati kolege koji nose oružje ako se procijeni da je situacija dovoljno opasna da zahtjeva oružani odgovor. Flota vozila u kojima se nalaze naoružani policajci zbog toga patroliraju glavnim gradom, objašnjava The Guardian.