Tip pokušao pojesti poznatu korejsku delikatesu. Toliko se migoljila da je nije uspio progutati, doživio je infarkt

Nije potvrđeno je li muškarac preživio

Muškarac (82) u Južnoj Koreji doživio je srčani udar nakon što mu je komad “žive hobotnice” zapeo u grlu. Hitne službe u Gwangjuu, gradu na jugu korejskog poluotoka, dobile su dojavu o nesretnom događaju.

Kad su hitne službe stigle na lice na mjesto događaja, ustanovljeno je kako je čovjek dobio srčani zastoj. Dužnosnik hitnih službi nije potvrdio je li muškarac preživio.

“San-nakji”, što na korejskom doslovno znači “živa hobotnica”, korejska je delicija, a sačinjena je od svježih pipaka hobotnice koji se još uvijek migolje. Ipak, naziv “živa hobotnica” ne opisuje pravo stanje.

Ovo nije prvi takav slučaj

Iako se poslužje odmah nakon rezanja, toliko je svježa da su živci još uvijek aktivni zbog čega se hobotnica doima živom. Često se poslužuje sa sezamovim uljem, sjemenkama sezama, a ponekad i đumbirom.

Ovo nije prvi takav slučaj, a lokalni su mediji tijekom godina pisali o više slučajeva o kojima su pojedinci preminuli nakon gušenja ovim jelom. Jedan od najpoznatijih slučajeva je onaj iz 2012. kada je muškarac iz Južne Koreje osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog navodnog ubojstva svoje djevojke.

Tvrdio je da se djevojka ugušila hobotnicom, a Vrhovni sud ga je oslobodio optužbi 2013. godine zbog manjka dokaza.