Tragedija u bolnici. U KB-u Sveti Duh preminula rodilja: 'Bila je riječ o kliničkoj slici teške tromboze i embolije'

'Novorođenče je dobro i ovih će dana biti otpušteno', rekli su iz bolnice

14.10.2021., Zagreb - Klinicka bolnica Sveti Duh. Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

U Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice ”Sveti Duh” u utorak je preminula 32-godišnja rodilja iz okolice Zagreba, potvrđeno je iz bolnice Telegramu.

”Bolnica je zbog ovog neželjenog i neočekivanog događaja pokrenula postupak unutarnjeg nadzora, kako bi se ispitale sve okolnosti. Tijelo pokojnice upućeno je na obdukciju na Zavod za sudsku medicinu, radi utvrđivanja točnog uzroka smrti. Obitelji preminule pacijentice je u ime bolnice izražena iskrena sućut. Novorođenče je dobro i ovih će dana biti otpušteno iz Bolnice”, rekli su nam iz KB-a Sveti Duh.

Rijetki slučajevi

Predstojnik Klinike prof. dr. sc. Ratko Matijević rekao je za 24 sata da je riječ o izuzetno rijetkoj smrti koja se događa u desetak slučajeva na 100 tisuća poroda.

“Umrla je pod kliničkom slikom tromboze, koju nismo mogli spriječiti. Točan uzrok smrti ćemo znati kad dobijemo rezultat obdukcije sudske medicine. Nećemo spekulirati. Bila je riječ o kliničkoj slici teške, teške tromboze i embolije, nakon poroda”, kazao je Matijević.

“Strašno nam je žao, u kontaktu smo s obitelji, sve smo učinili što smo mogli, i nama je također bitno doznati što se dogodilo”, kaže predstojnik. Reanimacija je bila dugotrajna, zaključuje i naglašava kako treba pričekati nalaz obdukcije i ostale procedure unutar bolnice.