Tragedija u Italiji: Radnik se onesvijestio u golemom spremniku za vino, drugi mu pokušao pomoći pa umro

Nijedan nije nosio odgovarajuću zaštitnu opremu

FOTO: Twitter Vigili del Fuoco

Vinar u Italiji umro je dok je pokušavao pomoći kolegi koji se onesvijestio u velikom spremniku za vino dok je radio na održavanju, prenosi CNN. Do tragičnog ishoda došlo je u vinariji u gradu Treviso, nakon što se jedan vinar onesvijestio od isparavanja ugljičnog monoksida.

Prema vatrogascima, muškarac u 40-im godinama pokušao je spasiti onesviještenog kolegu. Obojica su radila u spremniku iz kojeg je upravo bilo ispražnjeno vino, kada su ih obuzele pare od procesa fermentacije. Nijedan nije nosio zaštitnu opremu.

“Shrvani smo od boli. Moje misli su uz ovu dvojicu muškaraca, koji su odrasli s nama, i njihove obitelji”, rekla je vlasnica vinarije Simone Cecchetto za CNN i dodala kako je ovo “velika tragedija”. Vinaru koji se prvi onesvijestio poželjela je brz oporavak.

Bizarne nesreće na radu

Glavni tajnik lokalnog sindikata pozvao je na dodatne mjere za sprječavanje smrtnih slučajeva na radnom mjestu. Nedavno je i talijanski predsjednik Sergio Mattarella apelirao da se pojača obuka o zaštiti na radu, nakon niza nesretnih slučajeva, uključujući čovjeka koji je umro kada su na njega pali teški kolutovi sira.

“Očito ni apel predsjednika da nas potakne da učinimo više za sigurnost, da zaustavimo ovaj svakodnevni masakr na poslu, nije dovoljan”, rekao je sindikalist Massimiliano Paglini.