Tragedija u Italiji. Nesretnoj umirovljenici otkazalo srce nakon što je vidjela račun za vodu, koji je pogrešno obračunat

Žena je doživjela šok i završila u bolnici gdje je nakon nekoliko tjedana preminula

Geriatric psychiatry 
Patient admitted to geriatrics, suffering from Alzheimer's and dementia. (Photo by AMELIE-BENOIST / IMAGE POINT FR / BSIP via AFP)
FOTO: BSIP via AFP

Talijanka Caterina Giovinazzo (88), iz okolice Imperije, preminula je na Badnjak nakon što je u bolnici završila od šoka kada je vidjela račun za vodu na iznos od 15.339 eura.

Talijanski su mediji početkom prosinca izvijestili da je 88-godišnja umirovljenica primljena na odjel intenzivne njege nakon što je pozlilo kada je saznala da opskrbljivaču IREN-u mora platiti ogroman račun za vodu za razdoblje od kolovoza do listopada. Naravno, bila je riječ o pogrešci i ona je zapravo trebala platiti samo 55 eura, no žena je doživjela šok te je vozilom hitne pomoći prevezena u bolnicu gdje je nekoliko tjedana kasnije preminula.

Tvrtka se ispričala

Polovicu novca s njezinog računa banka je odmah bila prebacila vodovodu jer je umirovljenica još ranije dala dozvolu za izravno terećenje bankovnog računa.

Iz tvrtke za opskrbu IREN oglasili su se i ispričali se. ”Jako nam je žao zbog onoga što se dogodilo. Odmah smo započeli potrebne provjere i kontaktirali gospođinu obitelj. Potvrđeno je da je račun netočan, jer je izračunat na temelju krivog fotografskog očitanja brojila. Poništili smo neispravan račun i fakturirali stvarnu potrošnju u ukupnom iznosu od 55 eura”, prenosi njihove riječi ANSA.