U Beogradu razbijena banda otmičara. Oteli su dvojicu muškaraca i za njih tražili golemu otkupninu

Među uhićenima su Iračani, Jordanci i Sirijci

13, March, 2022, Belgrade - A bomb was found in Sremskih odreda Street in New Belgrade, near the Sevdah restaurant, a bomb was found under a Mercedes B class car, the police closed the street and a police team is waiting to deactivate the bomb. Photo: M.M./ATAImages  13, ozujak, 2022, Beograd  - U Ulici Sremskih odreda na Novom Beogradu, kod restorana Sevdah ispod automobila Mercedes B klase pronadjena je bomba. Policija je zatvorila ulicu i ceka se ekipa policije koja ce deaktivirati bombu. Photo: M.M./ATAImages Photo: M.M./ATAImages/PIXSELL
FOTO: M.M./ATAImages 13, ozujak, 2022, Beograd - U Ulici Sremskih odreda na Novom Beogradu, kod restorana Sevdah ispod automobila Mercedes B klase pronadjena je bomba. Policija je zatvorila ulicu i ceka se ekipa policije koja ce deaktivirati bombu.

U Beogradu je razbijena međunarodna banda otmičara, piše Nova.rs. Otmičari su pali u akciji MUP-a i Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu.

Uhićena su četvorica otmičara iz Iraka, Jordana i Sirije. Oni su 10. veljače u Mladenovcu oteli dvojicu sirijskih državljana.

Odveli ih u iznajmljenu kuću

Od obitelji otetih muškaraca otmičari su tražili ukupno 300.000 eura. Sirijcima su prijetili smrću držeći im pištolje uperene u glavu. Blic piše da su otete muškarci odveli u iznajmljenu kuću u Maloj Vrbici.

Držali su ih u odvojenim sobama, ruke im vezali lisicama, a noge plastičnim vezicama. “Tukli su ih drvenim palicama uz prijetnje ubojstvom, tjerajući ih da od svojih obitelji traže novac kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu, dajući im rok za isplatu do 13. veljače 2024. godine do 10 sati”, piše Blic.