U Italiji čovjek krenuo baciti smeće, u kanti pronašao novorođenu bebu. Bila je zamotana u plastičnoj vrećici

Nakon otkrića pozvao je policiju, a dijete je odvezeno u bolnicu

Italian border police controls the traffic on the Slovenian-Italian border crossing in Rozna Dolina, near Nova Gorica, Slovenia, on October 25, 2023, four days after Italy reinstated controls. Italy has reimposed controls on the border with Slovenia for 10 days, citing concerns about irregular migration and national security following Hamas's attack on Israel. The frontier is part of Europe's Schengen open-borders area, but Brussels allows the reintroduction of checks in exceptional circumstances. (Photo by Jure Makovec / AFP)
FOTO: AFP

Novorođena beba pronađena je u subotu navečer u kanti za smeće u talijanskom gradu Villanova Canavese, nedaleko od Torina, javila je agencija Ansa.

Radi se o dječaku koji je pronađen u plastičnoj vrećici, zajedno s posteljicom i pupkovinom. Zdravlje dječaka, kojemu su liječnici nadjenuli ime Lorenzo, unatoč niskim temperaturama je zasad dobro.

‘Prvo sam mislio da je mačka’

Bebu je pronašao 49-godišnji muškarac koji živi u blizini i namjeravao je nešto baciti u smeće. Zaustavio ga je dječji plač. “Prvo sam mislio da je mačka. Tek nakon nekog vremena sam shvatio da je beba”, rekao je.

Nakon otkrića pozvao je policiju, a dijete je odvezeno u bolnicu. Policija je otvorila istragu kako je novorođenče završilo u smeću.