U Karlovcu netko zapalio auto poznate pravnice koja vodi neke od najdelikatnijih predmeta za gradsku firmu

Prije nekoliko godina joj je nezadovoljni umirovljenik štapom razbio računalo

05.12.2022., Karlovac - Oko 9.30 sati zaprimljena je dojava o bombi u zgradi suda u Karlovcu. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija

Na parkiralištu u gradskoj četvrti Rakovac u Karlovcu jutros je buknuo požar na automobilu karlovačkih registarskih oznaka. Automobil koji je u vlasništvu 61-godišnjakinje planuo je oko pet sati ujutro.

Kako javlja policija, požar su ugasili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe. Prilikom požara oštećena su i dva automobila koja su bila parkirana u blizini navedenog vozila, a policija provodi očevid na mjestu događaja.

Pema prvim neslužbenim informacijama s terena koje ima Jutarnji list, istražitelji sumnjaju da je požar podmetnut. Isti list javlja da se radilo o Golfu VII, koji je u vlasništvu poznate karlovačke pravnice, Brankice Dejanović.

Vlasnica radi u tvrtki Inkasator

Gospođa radi u gradskoj tvrtki Inkasator koja se bavi naplatom računa za režije kojima Grad naplaćuje sve svoje komunalne usluge. Ista tvrtka je i najveći upravitelj u karlovačkim višestambenim zgradama.

Vlasnica izgorjelog Golfa je vodila pravne poslove pri postupcima naplate, a u ovršnim postupcima je potpisivala Inkasator, odnosno zastupala ga na sudu. Ne zna se je li ovo sve moglo doprinijeti tome da joj netko zapali automobil.

No, Jutarnji ističe da joj je prije nekoliko godina nezadovoljni korisnik, 66-godišnji umirovljenik, upao u ured i štapom demolirao računalo. Dobio je uvjetnu od četiri mjeseca, a u svoju obranu je pred sudom kazao da ga nitko nije htio saslušati. „Šetali su me od ureda do ureda“, tvrdio je.

Otišla na bolovanje nakon prijetnje

Dejanović je za Hinu kazala kako nije vidjela izbijanje požara jer njezin stan ne gleda na tu stranu. Rekla im je i da joj je u četvrtak, 30. studenog, na parkiralištu karlovačke tržnice prijetio muškarac u dobi od tridesetak godina. Kazala je da joj je prijetio i u rujnu, ali tada to nije ozbiljno shvatila.

No, od druge prijetnje se prestrašila. Od tog četvrtka sam na bolovanju s povišenim krvnim tlakom”, navela je. Radi se o “momku njezine kolegice iz tvrtke, tako se barem predstavlja”, rekla je Dejanović koja pretpostavlja da joj je prijetio zato što njegova djevojka nije dobila ugovor o radu na neodređeno vrijeme, a Dejanović joj je pretpostavljena.

“Policija treba utvrditi je li on skrivio požar, ali sam sigurna da nije riječ o nezgodi”, zaključila je Dejanović za Hinu.