Ukrajinci tvrde da su potopili još jedan veliki ruski ratni brod. Navodno su ga noćas sredili dronovi

Riječ je o brodu dugačkom 112,5 i širokom 15 metara koji može ponijeti 10 tenkova i 340 vojnika

FOTO: Ruska Crnomorska flota/Twitter

Ukrajinski mediji tvrde da su vojne snage te zemlje potopile još jedan veliki brod ruske ratne mornarice u Crnome moru. Prema portalu Pravda, uspješan napad izveli su dronovi vojne obavještajne službe (GRU).

U napadu je jutros pogođen i navodno potopljen ruski desantni brod Caesar Kunikov.

Ranije je rusko Ministarstvo obrane objavilo kako je ruska protuzračna obrana noćas oborila šest dronova nad Crnim morem, ali nije spomenulo napad na brod.

Opažen helikopter za potragu i spašavanje

No, više korisnika komunikacijske aplikacije Telegram javilo je da nešto gori u moru kod gradića Katsiveli na najjužnijoj točki Krima. Dva helikoptera Mi-8 navodno su također kružila nisko iznad vode u tom području.

Telegram kanal Krymsky Veter (Krimski vjetar) izvijestio je da su dronovi pogodili desantni brod. Kasnije je uočen i helikopter Ka-27, letjelica koja služi za potragu i spašavanje. Letio je nedaleko od još jednog gradića na krajnjem jugu Krima, Forosa.

Caesar Kunikov je o brod dugačak 112,5 i širok 15 metara. Može ponijeti 10 tenkova i 340 vojnika. Porinut je 1986. godine i nazvan prema sovjetskom heroju iz Drugog svjetskog rata.