Uoči sastanka s Putinom: Pogledajte što su Kimovi tjelohranitelji napravili prije nego je njihov štićenik sjeo na stolicu

Snimka je postala viralna na društvenim mrežama

FOTO: Screenshot/X

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un i ruski predsjednik Vladimir Putin sastali su se u srijedu na rijetkom summitu na kojem su razgovarali o vojnim pitanjima, ratu u Ukrajini i mogućoj ruskoj pomoći satelitskom programu Sjeverne Koreje.

Društvenim mrežama proširio se bizarni video tjelohranitelja lidera Sjeverne Koreje koji su pripremali i provjeravali stolicu na koju će sjesti njihov stićenik. Stolicu su pažljivo pregledali sa svih strana, skenirali ručno i rendgenom, prebrisali ju i provjerili je li dovoljno sigurna. Tjelohranitelj koji je stolicu brisao na rukama je imao bijele rukavice.

Zahtijeva poduzimanje strogih mjera sigurnosti

Mnogi pretpostavljaju da se Kim Jong Un boji za svoju sigurnost pa zahtijeva poduzimanje strogih mjera provjeravanja svega što ga okružuje. Zanimljivo je da se tako osjeća čak i u Putinovom društvu u Rusiji.

Dvojica predsjednika sastali su se u svemirskom raketnom kompleksu Sojuz-2 na kozmodromu Vostočni iz kojeg se lansiraju ruske rakete i sateliti u svemir.