Užas u BiH. Žena podvodila djevojčicu, pod istragom i policajac. Sumnjiče ga za spolnu zlouporabu djeteta

U tijeku je istraga protiv žene iz Sarajeva, a pod istragom je i policajac iz Banje Luke

FOTO: AFP

Žena iz Sarajeva optužena je da je poticala na prostituciju maloljetnicu. To se događalo u stanovima u Banjoj Luci i drugim mjestima. Pod istragom je i policajac iz Banje Luke koji je uhićen zbog spolne zlouporabe djeteta.

Optužnicu protiv Sarajke potvrdio je i banjalučki Osnovni sud. Protiv policajca se još provodi istraga zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe službenog položaja u vezi sa spolnom zlouporabom djeteta starijeg od 15 godina.

Sarajka i Banjalučanin uhićeni su prošle godine u akciji banjalučke policije.

Podvodila djevojčicu i uzimala novac

Sarajka je u apartmanu, kako se sumnja, djevojčicu podvodila muškarcima i od njih uzimala novac. Navodi se i da je djevojčicu dovela iz Sarajeva u Banju Luku kako bi tamo mogle neometano “raditi”.

Tužiteljstvo nije objavilo detalje ovog gnjusnog zločina, zbog zaštite žrtve. Policija je pretragom stambenih i drugih prostora koje su koristile djevojčica i Sarajka pronašla materijalne dokaze koji će biti protiv žene upotrijebljeni na sudu. Iz Policijske uprave Banja Luka objavljeno je da je policajac suspendiran do daljnjeg, a protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, pišu Nezavisne novine.

Ako im se dokaže krivica, Sarajku čeka od jedne do osam godina zatvora, a policajca za zlouporabu položaja do 12 godina, dok za spolnu zlouporabu djeteta starijeg od 15 godina – od dvije do osam godina zatvora.