Užas u Poljskoj: u podrumu pronađena tijela tri bebe, otac i kćer osumnjičeni za incest i ubojstva

Otac je navodno imao spolne odnose s još jednom kćeri

Police officers stop cars on November 17, 2022 at the entrance to eastern Poland village of Przewodow where a missile strike killed two men two days ago, near the border with war-ravaged Ukraine. Two men aged about 60 were killed when a missile hit the southeastern Polish village of Przewodow, some six kilometres (four miles) from the Ukrainian border, on Tuesday afternoon. (Photo by Wojtek RADWANSKI / AFP)
FOTO: AFP / Ilustrativna fotografija

U poljskom selu Černiki uhićeni su 54-godišnjak i njegova 20-godišnja kćer. Policija je pretragom njihove obiteljske kuće pronašla tijela troje novorođenčadi. Oboma prijeti kazna doživotnog zatvora.

Tužitelj Mariusz Duszyński iz Okružnog tužiteljstva u Gdanjsku zatražio je protiv njih tromjesečni istražni zatvor. Sud je prihvatio njegov zahtjev. Protiv privedenog 54-godišnjaka u subotu je podignuto pet optužnica: tri za ubojstvo novorođenčadi i dvije za incest.

Optužbe za incest odnose se na dvije kćeri s kojima je muškarac, kako se navodi, imao spolne odnose. Protiv njegove 20-godišnje kćeri podignute su tri optužnice: dvije za ubojstvo novorođenčadi i jedna za incest.

Tijela zakopana u podrumu

Susjedi su policiji dojavili da je 20-godišnjakinja trudna, ali da djeteta nema. Djevojka je nakon smrti majke s ocem i bratom živjela u obiteljskoj kući. Policajci su stigli sa psima i 3D skenerima. Počela je detaljna pretraga kuće.

Prekopan je podrum u kojem su u petak poslijepodne iskopani ostaci prvog novorođenčeta. Istoga dana otkriveno je još jedno tijelo, a treće tijelo je policija iskopala u subotu prije podne. Sva tijela prebačena su na Institut za sudsku medicinu u Gdanjsku na obdukciju.

Policija je privela 54-godišnjaka i njegovu 20-godišnju kćer. O drugoj kćeri s kojom je 54-godišnjak navodno imao spolne odnose zasad u poljskim medijima nema više detalja. Poljska Interija neslužbeno doznaje da je muškarcu supruga umrla prije 15 godina. On se nastavio brinuti o njihovo dvanaestero djece koje su zajedno imali.