Video. Britanska policija traži manijaka koji je zgrabio labuda za vrat i nekamo ga vukao. Jadnu pticu spasio slučajni prolaznik

Policija je potvrdila da je istraga pokrenuta, ali da još nisu uspjeli pronaći muškarca

Foto: YouTube
FOTO: YouTube

Kada se vraćao iz božićne kupovine Brandon Ryzy (21) uočio je pijanog muškarca kako vuče labuda za vrat, odlučio ga je snimiti i zlostavljanje životinje prijaviti lokalnoj policiji. Incident se dogodio u nedjelju popodne u blizini dvorca Caerphilly u Walesu, piše Telegraph.

Brandon kaže da je muškarac zgrabio pticu i vukao je duž staze u blizini gradske atrakcije Winter Wonderland. U ruci je imao bocu alkohola. Nakon što je počeo vikati na njega, nepoznati muškarac je pustio labuda i otišao.

Policija traži muškarca sa snimke

“Vraćao sam se kući iz božićne kupovine kada sam vidio muškarca da je zgrabio labuda za vrat i vukao ga preko staze. Govorio je da mu je napao dijete, ali nije imao dijete sa sobom”, ispričao je Brandon koji tvrdi da je muškarac bio pod utjecajem alkohola.

“Vikao sam na čovjeka i naredio mu da pusti pticu koja je bila u šoku nakon incidenta. Drago mi je što sam bio tu da ga zaustavim”, rekao je. “Ostao sam s pticom da vidim može li se sama vratiti u jarak. Djelovala je prilično krhko i sporo se kretala”, dodao je.

Policija je potvrdila da je istraga pokrenuta, ali da još nisu uspjeli pronaći muškarca. Zamolili su građane da ih kontaktiraju ako prepoznaju čovjeka sa snimke ili ako imaju bilokakvu informaciju o ovom “uznemirujućem događaju”.