Video. Pojavila se snimka nesreće busa u Italiji, sugerira da je vozaču pozlilo ili je zaspao

Kamera je uhvatila trenutak kada je polako pao s nadvožnjaka

Firefighters work on the site of a bus accident on October 03, 2023 in Mestre, near Venice. At least 20 people were killed Tuesday when a bus plunged off a bridge in the northern Italian city of Venice, a city hall spokesman told AFP. The crash caused "at least 20 deaths, including two children," the spokesman said. Firefighters said the bus caught fire after careering off a bridge linking the Mestre and Marghera districts. (Photo by Marco SABADIN / AFP)
FOTO: AFP

Talijanski mediji objavili su snimku trenutka u kojemu je autobus kod Venecije pao s nadvožnjaka. Podsjetimo, u strašnoj nesreći je poginula 21 osoba, među kojima je, prema neslužbenim informacijama i jedna Hrvatica. Među 15 ozlijeđenih je i jedan Hrvat. Navodno se radi o mladom bračnom paru koji je krenuo na medeni mjesec.

Snimka daje uvid u to kako je došlo do nesreće. Vidi se da autobus nije vozio prebrzo, a kamera je uhvatila i trenutak kada je polako pao s nadvožnjaka. Komentirao ju je direktor La Linee, tvrtke u čijem je vlasništvu bio ovaj bus, Massimo Fiorese.

“Nitko još ne zna što se točno dogodilo. Znamo da je fiksna kamera na nadvožnjaku i iz nje se vidi da bus dolazi brzinom manjom od 50 kilometara na sat. Vidimo da se pale svjetla na semaforu, znači da je morao kočiti. Onda vidimo da se vozilo naslanja na metalnu ogradu na nadvožnjaku, prevrće se i pada“, kazao je, javlja TGcom24.

‘Dira ogradu, klizi 50 metara i pada’

Talijanski mediji pišu kako istražitelji rade na teoriji da je do nesreće došlo jer je vozaču pozlilo ili ga je nešto omelo. Tužiteljstvo je otvorilo istragu za višestruko ubojstvo u prometnoj nesreći, te je iz autobusa izuzelo crnu kutiju koja bi trebala rasvijetliti okolnosti nesreće.

Usto, naredili su toksikološko izvješće tijela Alberta Rizzotta, vozača autobusa. O slučaju se oglasio i venecijanski tužitelj, Bruno Cherchi.

“Radimo na dinamici nesreće, vidjeli smo da bus dira ogradu, klizi uz nju oko 50 metara i na koncu se naginje nadesno i pada na tlo“, kazao je. “Nije bilo znakova kočenja, ni kontakta s drugim vozilima. Nije bilo ni požara prije nesreće“, kazao je.