Video. Širi se snimka stranih radnika na gradilištu u Petrinji. Netko im dijeli čokoladice i nagovara ih da viču HDZ

Građevinska tvrtka kaže da je užasnuta snimkom

FOTO: Reddit

Sramotan video iz Petrinje širi se društvenim mrežama. Na snimci koja je očigledno nastala na gradilištu strani radnici viču “HDZ” i uzimaju hranu od nepoznate osobe iza kamere. Na videu su strani radnici koji rade za splitsku kompaniju Spegra, građevinsku tvrtku s većim brojem gradilišta po Hrvatskoj.

“Jesmo HDZ svi? Evo, braćo, uzmite sve!”, dovikuje im nepoznati muškarac pritom dijeleći kutije nekakvih slatkiša. “Jesmo svi HDZ? E to, to”, dobacuje nekoliko puta čovjek iza kamere. Na to radnici veselo viču “HDZ”, vjerojatno nesvjesni o čemu se tu radi.

Kad pomisliš da ne mogu niže pasti…
byu/nepenthe2022 incroatia

Iz tvrtke kažu da su užasnuti

Iz tvrtke Spegra za Index su potvrdili da je video o snimljen je u Petrinji. Poručili su i da su užasnuti ponašanjem osobe koja stoji iza videa. Tvrde da nije u pitanju nitko iz njihove tvrtke, a dodaju i da je osoba iz videa dijelila čokolade kojima je istekao rok trajanja.

“Gradilište u Petrinji na kojem smo angažirani nalazi se odmah pored tržnice i, prema informacijama kojima raspolažemo, netko od trgovaca sa štandova se ružno našalio tako što je našim inozemnim radnicima podijelio čokolade, sugerirao im što da uzvikuju, a onda se i potrudio proširiti tu snimku, čime vrijeđa njih i nanosi štetu našoj tvrtki. Uz sve navedeno, još je čokoladama koje je ta muška osoba dijelila istekao rok trajanja”, kazali su za Index iz Spegre.

Portal dodaje da je riječ je o tvrtki koja postoji od 1989. godine te je donator HDZ-a. Primjerice, u prvoj polovici 2021. za financiranje redovne političke aktivnosti HDZ je od Spegre dobio 50.000 kuna.