Video. Trojica spašena s katamarana u blizini Australije. Brod im je uništen u napadu morskih pasa

Spašeni su rano jutros

FOTO: Facebook (AMSA)

Trojica muškaraca spašena su s katamarana na napuhavanje nedaleko od sjeveroistočne australske obale. Spašeni su rano jutros, nakon što su dojavili da im je zbog napada morskih pasa djelomično ispuhano plovilo.

Radi se o dvojici Rusa i jednom Francuzu u dobi od 28 do 63 godina. Krenuli su s otočja Vanuatu prema australskom gradu Cairnesu, javlja AMSA, koja brine o sigurnosti na moru.

Katamaran je dugačak devet metara a AMSA javlja da su muškarci poslali poziv za pomoć oko 1:30 sati. Pomogao im je brod koji plovi pod zastavom Paname, Dugong Acespasivši ih na pučini oko 835 kilometara od Cairnsa.

Check out the video from the search and rescue AMSA coordinated early this morning.Remember to always bring a registered beacon with you when you're out on the water – it could help save your life. Find out more: https://ow.ly/3fXn50PI86g#SafeSeas #SavingLives

Posted by Australian Maritime Safety Authority – AMSA on Tuesday, September 5, 2023

‘Jako su sretni jer su spašeni’

AMSA je također poslala ekipu za spašavanje na mjesto događaja. Menadžer AMSA-e, Joe Zeller, poručio je da je veliki dio broda nedostajao kada je pronađen.

“Puno je razloga za napad pasa na brod. Ipak, motivi ovaj put su nejasni”, kazao je. “Muškarci su bili jako sretni jer su spašeni. Živi su i zdravi”, kazao je. AMSA je objavila fotografije broda, javlja CNN.